Antena 3 CNN Actualitate Mâine pornește magistrala M5 Drumul Taberei

Mâine pornește magistrala M5 Drumul Taberei

Marți, 15 septembrie 2020, va fi deschisă circulația pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei.

Mâine pornește magistrala M5 Drumul Taberei
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    14 Sep 2020   •   13:27

Mâine pornește magistrala M5 Drumul Taberei! Magistrala 5 are 10 staţii, iar proiectul a costat bugetul de stat 3,3 miliarde de lei.

Domnule prim-ministru, vă informez că suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor, în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât începând cu data de 15 septembrie magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, luni, în ședința de Guvern.

Procesul verbal de recepție a M5 a fost semnat, a anunțat duminică premierul Ludovic Orban.

Lucrările au început în 2011!

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015, iar ultimul termen înaintat de autorități a fost iunie 2020.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). 

 

În rețeaua de metrou este obligatorie purtarea măștii de protecție, amintesc reprezentanții Metrorex

În trenurile de metrou pozitionați-vă doar pe locurile marcate! Pentru evitarea aglomerării în stații și la peroane respectați distanța socială față de alte persoane și urmați indicațiile agenților de pază, poliției și jandarmeriei.

Protejați-vă sănătatea! Respectați regulile de igienă!

Mănușile și măștile uzate se pot depune DOAR în coșurile special marcate și amplasate înainte de ieșirea din stații, transmite Metrorex.

×
Subiecte în articol: Drumul Taberei metrou Metrorex
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close