Antena 3 Actualitate George Maior: Problema doctoratelor plagiate reprezintă un risc la adresa securității naționale

George Maior: Problema doctoratelor plagiate reprezintă un risc la adresa securității naționale

de G.S.    |    05 Sep 2016   •   16:46
George Maior: Problema doctoratelor plagiate reprezintă un risc la adresa securității naționale

Fostul director al SRI, George Maior, actual ambasador al României în Statele Unite, a fost, timp de un an și jumătate, președintele Academiei de Științe ale Securității Naționale. Maior a explicat, într-un interviu pentru pressone.ro, că subiectul plagiatelor reprezintă, în esență, un risc la adresa securității naționale.

“M-am exprimat și public în privința bacalaureatului, că este o problemă de securitate națională, să copiezi, să trișezi. Tot aici, pe acest plan, pun și ideea plagiatului: este un risc la adresa securității naționale, da, este!”, a explicat Maior.

Actualul ambasador al României în Statele Unite a explicat că aceste cazuri trebuie studiate în mod particular, fără a ajunge în extrema opusă, unde plagiatul devine un soi de poliție politică.

“Sper că cei care au această mare răspundere instituţională de a evalua un plagiat reflectează serios la acest lucru, pentru că s-ar putea să cădem într-o capcană, şi nu neapărat distrugând destine profesionale, ci pur şi simplu pervertind însăşi ideea de evaluare a plagiatului”, a explicat Maior.

Cu toate acestea, Maior a recunoscut că nu s-a gândit niciodată să ceară desființarea Academiei, după izbucnirea scandalului cu tezele de doctorat plagiate.

“Consider, repet, că ar fi în detrimentul evoluţiei gândirii strategice româneşti acest lucru, dacă această academie nu îşi va îndeplini misiunea”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close