Antena 3 CNN Actualitate CCR: Creşterea pensiilor cu 40% este constituţională!

CCR: Creşterea pensiilor cu 40% este constituţională!

Curtea Constituțională a decis că majorarea cu 40 de procente a pensiilor este constituțională. Magistrații au respins astfel sesizarea Guvernului, ceea ce înseamnă că Executivul este obligat acum să găsească sursa de finanțare pentru majorare.

CCR: Creşterea pensiilor cu 40% este constituţională!
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    13 Ian 2021   •   11:39

Judecătorii CCR au stabilit astăzi că modificarea făcută de vechiul Parlament este una care respectă standardele Constituției. 

Însă asta nu înseamnă că actualul Guvern va pune în aplicare legea. Chiar dacă CCR a dat dreptate noului Parlament, iar pensiile ar trebuie crescute cu 40%, Guvernul spunea că nu va face acest lucru, iar pensiile vor fi majorate cu doar 8% în 2021.

Din experiența altor decizii similare, nu este exclus ca la Palatul Victoria să se găsească o altă formulă pentru amânarea majorării pensiilor. 

 

Raluca Turcan, prima reacție după ce creșterea pensiilor cu 40% votată de PSD a fost declarată constituțională: ”Lăsați-mă să văd!”

Judecătorii CCR au decis că majorarea cu 40% a pensiilor este constituțională. Noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, afirmă că va avea o poziție publică după ce va verifica informația.

”Aștept să văd măcar comunicatul de presă al CCR și după aceea evident că vom avea o poziție publică”, a declarat Raluca Turcan pentru Antena 3.

Reporter: ”Adică veți respecta legea și trebuie să găsiți surse de finanțare”

Raluca Turcan: ”Deci dumneavoastră îmi puneți niște cuvinte în gură, eu tocmai v-am spus cum mă raportez. Aștept să văd decizia CCR.”

”Toată experiența mea parlamentară îmi arată că deciziile pot fi interpretate în funcție de modalitatea în care au privit legea. Deci lăsați-mă să văd. Nu pot să vă dau o declarație acum, în secunda asta”, a mai spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

×
Subiecte în articol: majorare pensii
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close