Antena 3 CNN Actualitate Majorarea salariilor din învățământ, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern | Nicolae Ciucă: "Fără şcoală evoluţia nu poate fi posibilă"

Majorarea salariilor din învățământ, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern | Nicolae Ciucă: "Fără şcoală evoluţia nu poate fi posibilă"

Guvernul va adopta joi, prin ordonanță de urgență, majorarea salariilor profesorilor, anunțată în urma consultărilor cu sindicatele din Educație.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2023   •   12:02

În ședința Guvernului României de joi, 1 iunie, se va aproba un proiect de ordonanță de urgență ce vizează stabilirea unor măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat.

Participanții la ședință includ prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Conform proiectului ce va fi discutat în şedinţa Executivului, se propune o majorare a salariilor de bază pentru personalul didactic auxiliar din bibliotecile universitare cu suma de 1000 de lei pentru fiecare angajat, începând cu 1 iunie 2023.

De asemenea, conform actului normativ, de la 1 iunie, salariile de bază pentru personalul nedidactic din sistemul naţional de învăţământ vor fi majorate cu suma de 400 de lei pentru fiecare angajat.

Citește și: Ce conţine, de fapt, ultima ofertă a Guvernului pe care profesorii aflaţi în grevă generală au refuzat-o

În cadrul şedinţei de joi, Guvernul va discuta și un proiect de ordonanţă de urgenţă ce vizează implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate, finanţate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate şi din împrumuturi contractate cu Instituţiile Financiare Internaţionale.

De asemenea, pe agenda şedinţei se află și analiza unui memorandum cu privire la mandatarea Ministerului Economiei pentru identificarea oportunităţilor de finanţare prin intermediul unui mecanism de schemă de ajutor de stat pentru industria energointensivă, în conformitate cu prevederile Cadrului Temporar de Criză şi Tranziţie, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă: "Fără şcoală evoluţia nu poate fi posibilă"

Într-o declaraţie de presă făcută la începutul şedinţei de guvern, premierul Nicolae Ciucă şi-a exprimat încrederea în sistemul de învăţământ. 

"Fără şcoală evoluţia nu poate fi posibilă. Sunt convins că astăzi autorităţi, părinţi, dascăli suntem datori să facem în aşa fel încât să le recunoaştem dreptul la educaţie şi să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la şcoală.", a spus şeful guvernului. 

Trebuie să remediem tot ceea ce s-a întâmplat în 30 de ani de educaţie. România nu-şi mai permite să ţină dascălii şi elevii departe de şcoală - a fost concluzia premierului.  

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close