Antena 3 CNN Actualitate Majoritatea fructelor şi legumelor conţin pesticide cancerigene. Vezi lista

Majoritatea fructelor şi legumelor conţin pesticide cancerigene. Vezi lista

Majoritatea fructelor şi legumelor conţin pesticide cancerigene. Vezi lista
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Iun 2011   •   13:32

Consumul de fructe şi legume, o armă cu două tăişuri. Acestea fac minuni pentru organism, dar tratate cu pesticide, ne pot îmbolnăvi. Publicaţia Business Insider a făcut o listă a celor mai nocive fructe şi legume, din punct de vedere al numărului de pesticide conţinut.

Ţelina conţine cele mai multe pesticide, mai exact 64, dintre care 13 sunt cancerigene. 60% dintre aceste legume conţin astfel de substanţe, însă ţelina ajută la colesterol şi constipaţie.

La polul opus, strugurii şi nectarinele conţin mai puţine pesticide, doar 34, dintre care patru, respectiv 7 sunt cancerigene, iar dacă nu sunt tratate, previn bolile de inimă şi cancerul.

Cartofii ajută la digestie şi reumatism, dar şi ei conţin 37 de pesticide. 90% dintre merele recomandate în tot felul de cure, conţin substanţe cancerigene.

Varza creaţă deşi ajută funcţia tiroidă şi controlează colesterolul, conţine 46 de pesticide, 9 fiind cancerigene. La fel, spanacul, ardeii graşi şi căpşunele. Ajută vederea, dar în proporţie de 50% conţin susbstanţe cancerigene, datorate pesticidelor.

Piersicile nu sunt la fel de periculoase. Conţin mai puţine substanţe cancerigene şi sunt bune pentru anemie, digestie, gastrită, dar şi pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

 





×
Subiecte în articol: legume fructe pesticide
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close