Antena 3 CNN Actualitate Românii au luat cu asalt mall-urile! Hypermarketurile, păzite de jandarmi și polițiști

Românii au luat cu asalt mall-urile! Hypermarketurile, păzite de jandarmi și polițiști

Este buluc în marile magazine la cumpărături, iar oamenii ignoră recomandările autorităților, deși autoritățile au anunțat că vor face controale cu Poliția și jandarmii în zona marilor centre comerciale pentru a ține în frâu aglomerația.

Românii au luat cu asalt mall-urile! Hypermarketurile, păzite de jandarmi și polițiști
de Iulia Gorgorin    |    12 Dec 2020   •   17:18

Deși numărul de noi cazuri cu COVID-19 este în creștere, românii au luat cu asalt marile magazine și au ieșit la cumpărături.

 Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost confirmate  6.333 de persoane infectate, din peste 26.000 de teste. 148 de oameni au murit, printre care și un bebeluș. 

Reporterul Alex Vlădescu vă prezintă imagini dintr-un mall din Capitală

''Oamenii au ieșit să își facă o parte din cumpărături, mai mult după cadouri vin în acest moment oamenii. Spuneau că nu vor să lase pe ultima sută de metri anul acesta cadourile. Studiile arată că anul acesta, românii vor face ceva mai puține cadouri față de anii trecuți, dar ceva mai scumpe, și asta pentru că, pe perioada pandemiei, au aflat ce oameni le sunt alături în viață și cumva îi prețuiesc. Iată că există însă și restricții.

Cel mai probabil, marile centre vor permite un acces limitat pentru clienți

 Cu alte cuvinte, nu toată lumea va avea acces la mall. Se va intra în funcție de capacitatea fiecărui mall, pentru că vor fi undeva la doi metri pătrați pentru fiecare persoană.

Cel mai probabil, potrivit regulilor discutate încă de ieri, la sediul Primăriei Municipiului București, cu reprezentați ai hypermarketurilor, mall-urilor, cu primarul Muncipiului București și prefectul Capitalei. Vom vedea ce se va întâmpla, pentru că sunt nenumărate regulile care vor trebui respectate, pe lângă fluxuri separate de intrare/ieșire, sau dezinfectare la intrare și ieșire. Vom reveni cu detalii și pe parcursul jurnalelor următoare'', a transmis Alex Vlădescu, reporter Antena 3.

Prefectul Capitalei a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecţie sanitară

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecţie sanitară, în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Capitalei, s-a sesizat că ar fi "o relaxare" în privinţa respectării normelor de protecţie sanitară în săli de fitness, unde există o mare aglomerare, în mall-uri, supermarketuri, la casele de marcat, ca atare s-a dispus intensificarea controalelor.

Deși Capitala este fruntașa numărului de infectări cu coronavirus, bucureștenii au dat iama în magazine

Capitala este pe primul loc în continuare, din punct de vedere al ratei de infectare cu coronavirus.

Pericolul în aceste zile este febra cumpărăturilor, atrag atenția specialiștii. Cu două săptămâni înainte de Crăciun, la casele supermarketurilor sunt cozi uriașe.

Vineri, Bucureștiul a sărit pentru prima dată de 7, în ceea ce privește rata de infectare la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, unul din trei bolnavi depistați vineri este din București.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close