Antena 3 CNN Actualitate Malpraxis la Medgidia. Un bărbat a murit după ce a fost operat de apendicită

Malpraxis la Medgidia. Un bărbat a murit după ce a fost operat de apendicită

Malpraxis la Medgidia. Un bărbat a murit după ce a fost operat de apendicită
27 Noi 2008   •   15:18

Spitalele din România înregistrează acuzaţii după acuzaţii. De această dată, la Spitalul Municipal din Medgidia, este vorba de cazul unui bărbat decedat la trei săptămâni după ce a fost operat de apendicită. Familia este revoltată şi cere sancţionarea medicului care a făcut intervenţia.
Cătălin Diaconu avea 36 de ani. La începutul lunii, s-a simţit rău şi a mers la un control medical. Doctorii i-au spus că suferă de apendicită şi au decis să îl opereze chiar a doua zi. După cinci zile de la intervenţie, bărbatul a facut febră, iar medicii l-au dus din nou în sala de operaţie, potrivit declaraţiilor conducerii Spitalului Municipal Medgidia. ?La cinci zile de la prima operaţie, a intervenit un proces inflamator al flancului drept?, declară Stere Busu, director general al Spitalului Municipal Medgidia. Tot el declară însă că evoluţia post-operatorie a fost ?bună?.
Familia a insistat să îl transfere la Constanţa. În timp ce conducerea spitalului de la Medgidia spune că bărbatul avea o stare bună în momentul în care a plecat spre Constanţa, medicii de aici au un cu totul alt punct de vedere. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Florian Stoian, spune că starea lui Diaconu era deja gravă, septicemia fiind demult instalată.
Rudele sunt convinse că medicii de la Medgidia sunt vinovaţi de moartea bărbatului. Fraţii victimei spun că au cerut transferul de la Constanţa la Bucureşti, însă au fost refuzaţi. ?Probabil aveam o şansă la Floreasca. Încercam să facem tot posibilul...? spune Bogdan Diaconu, fratele victimei. Conducerea Spitalului Judeţean spune însă că bărbatul nu putea fi transferat, dată fiind starea sa. Rudele bărbatului au depus deja o plângere la poliţie împotriva medicilor şi aşteaptă rezultatele necropsiei, urmând să îi dea în judecată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: malpraxis spital Medgidia necropsie
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close