Antena 3 CNN Actualitate Mama celor două fetițe dispărute în Dunăre știe că "sunt la ortoped, că le-a lovit o mașină"

Mama celor două fetițe dispărute în Dunăre știe că "sunt la ortoped, că le-a lovit o mașină"

Două surori, în vârstă de 11 şi 12 ani, au dispărut ieri, după ce au căzut în Dunăre, la Isaccea. Din declarațiile unchiului lor, fetele voiau să-și facă poze sau filmulețe pentru TikTok, la mal, într-o zonă neamenajată. Una dintre fete a alunecat în apă, iar cealaltă a încercat să o salveze, dar a fost înghițită, și ea, de ape. 

Mama celor două fetițe dispărute în Dunăre știe că "sunt la ortoped, că le-a lovit o mașină"
Sursa foto: ISU Tulcea
de Mia Lungu    |    22 Iun 2021   •   21:53

Echipele de salvare și scafandrii încearcă să le găsească încă de luni după-amiază, dar misiunea este extrem de dificilă, dat fiind faptul că vizibilitatea este zero, iar curenții sunt foarte puternici.

De aproape 24 de ore, scafandrii de la ISU Tulcea încearca să dea de urma celor două fetițe dispărute. Scafandrii au cautat și astăzi, însa Dunărea e atât de tulbure încat nu există vizibilitate deloc.

Fetele se aflau în grija rudelor, ambii părinți fiind plecați la muncă în străinătate. 

"Au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm"

Unchiul lor a povestit că "au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas 2 copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă.", potrivit Observator.

Mama știe că pe fete "le-a lovit o mașină"

Conform sursei citate, cele două fete mai au un frate și trei surori. Mama, care este plecată la muncă în Anglia, nu știe despre dispariția fetelor. Rudele nu au curajul să îi spună ce s-a întâmplat, de fapt. 

"Nu ştie (n.r. mama). I-am spus că sunt la ortoped, că le-a lovit o maşină", a declarat mătușa copilelor. 

Copile dispărute în Dunăre, căutate cu bărci și elicopterul SMURD: Una dintre fetițe încerca să își salveze sora

Două surori, de 11 și 12 ani, sunt căutate de zeci de persoane după ce au dispărut în Dunăre, în preajma localității tulcene Isaccea. La fața locului acționează scafandrii, dar și echipajul aerian de la SMURD Galați.

Potrivit ISU Tulcea, apelul de urgență la 112 a fost înregistrat luni, la ora 16.10. Salvatorii caută două fete, care ar fi dispărut în zona portului din orașul Isaccea. Se pare că una dintre fete ar fi căzut în apă, iar sora sa ar fi sărit în apă ca să o ajute.

Cele două surori de 11 și 12 ani au fost căutate de zeci de persoane după ce au dispărut în Dunăre.

La fața locului s-au deplasat șapte subofițeri cu o autospecială de transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, precum și un echipaj SAJ Tulcea.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD Galați.

La fața locului se află mai multe echipaje de la Poliție. De asemenea, la căutări participă mai mulți localnici care utilizează o ambarcațiune.

UPDATE // Trupul neînsuflețit al uneia dintre fetițe, recuperat din Dunăre joi dimineața

Trupul neînsuflețit al uneia dintre minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea, a fost recuperat și adus la mal.

În acestă dimineață, prin apel la 112, s-a anunțat prezența unui corp pe Dunăre, la aproximativ 50 m de mal și aproximativ 400 de m în aval de locul dispariției. Căutările continuă pentru găsirea celeilalte minore dispărute.

La operațiunile de recuperare au participat  7 subofițeri ( 2 scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică și o ambulanță din partea ISU Tulcea și 2 subofițeri ( scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, de la ISU Constanța.

"În cursul zilei de azi, 24 iunie a.c., o echipă de marinari a identificat trupul neînsuflețit al uneia dintre cele două minore (12 ani), în timp ce plutea la o distanță de aproximativ 400 de metri (în aval) de la locul în care ar fi intrat în apă și la aproximativ 50 de metri distanță de mal.

Trupul neînsuflețit a fost preluat de o echipă de scafandri și scos la mal. În continuare se efectuează cercetări în vederea găsirii fetiței de 11 ani", a precizat IPJ Tulcea. 

×
Subiecte în articol: mama fetite dispărute Dunare masina ortoped surori
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close