Antena 3 Actualitate Mamă şi copil cu handicap, daţi afară din magazin: "Are autism? Atunci n-aveți voie să intrați, vă rog ieşiţi!"

Mamă şi copil cu handicap, daţi afară din magazin: "Are autism? Atunci n-aveți voie să intrați, vă rog ieşiţi!"

de Mia Lungu    |    08 Apr 2021   •   10:25
Mamă şi copil cu handicap, daţi afară din magazin: "Are autism? Atunci n-aveți voie să intrați, vă rog ieşiţi!" Hepta

"Ai un copil cu autism? N-aveți voie să intrați! Vă rog ieșiți! În 2021 sa fii discriminată și umilită în haĺul ăsta fără să faci nimic rău, numai pentru că ai un copil cu handicap, este foarte trist.", a scris o mămică pe Facebook, povestind cum a fost dată afară dintr-un magazin din Satu Mare, împreună cu băiețelul ei de cinci ani.

"Ai un copil cu autism? N-AVETI VOIE SA INTRAȚI!!! VĂ ROG IEȘIȚI!!!" Da da..exact cum ai citit... s-a întâmplat pe 06.04.2021, între orele 14.45-15.00 la aleea de second hand-uri (nu îmi amintesc cum se numește strada) care începe de la Piața Mare și merge spre parcul central...

Da, am un copil cu autism, da, este puțin neliniștit, dar nu făcea gălăgie cine stie cât de mare ca să merităm să fim tratați chiar in haĺul ăsta..Deci am intrat la "magazinul" din chestie, copilul țipa, dar doar foarte puțin. Poate pentru cineva fără un pic de răbdare era enervant.

Cum am intrat, o doamnă imediat mă întreabă: "Dar care-i problema cu copilul?". "Are autism" - răspund eu...

"Atunci n-aveti voie să intrați, VA ROG IEȘIȚI!!!", și arată spre ușă...

POFTIM??? Întrebam, chiar nu mi se părea real ceea ce am AUZIT... "N-AVETI VOIE SĂ INTRAȚI, IEȘIȚI!!!".

Am rămas șocată. M-am uitat în ochii ei (sigur a înțeles din privirea mea la ce m-am gânditși unde o trimiteam) și fără să scot un cuvânt am ieșit cu copilul din magazin...Da, puteam să fac scandal, dar nu e de mine. 

Dar în 2021 sa fii discriminată și umilită în haĺul ăsta fără să faci nimic rău, numai pentru că ai un copil cu handicap este foarte foarte trist. Este strigător la cer cât de umiliți și netratați corespunzător sunt acești copii cu un anume grad de handicap...

Sunt niște copii minunați, ar fi destul niște OMENIE și ÎNȚELEGERE.

Eu și copilul meu ne continuăm viața, nu am luat la suflet, dar totuși...Este foarte trist.", a transmis o femeie din Satu Mare, Asociaţiei Castelul Erhardt, care se ocupă de copii cu astfel de probleme. 

Luna "conștientizării Autismului"... Azi m-am trezit cu o etichetare sub o postare, într-un grup de mămici din Satu...

Posted by Asociatia Castelul Erhard on Tuesday, 6 April 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close