Antena 3 CNN Actualitate Mamă cu copilul în cărucior, în lacrimi, la intrarea în România: "În Kiev nu mai avem mâncare, magazinele sunt goale"

Mamă cu copilul în cărucior, în lacrimi, la intrarea în România: "În Kiev nu mai avem mâncare, magazinele sunt goale"

A fost o noapte friguroasă şi o noapte lungă la vama Siret, dar oamenii sunt mobilizaţi în continuare să ajute refugiaţii.

Mamă cu copilul în cărucior, în lacrimi, la intrarea în România: "În Kiev nu mai avem mâncare, magazinele sunt goale"
de Mirela Voicu    |    26 Feb 2022   •   12:06

În ciuda fluxului tot mai mare de oameni care intră în România, timpii de aşteptare s-au redus, iar astăzi este un exod organizat din toate punctele de vedere, pentru că s-a reuşit să se facă mai multe puncte de preluare unde lucrează voluntari. Există inclusiv mai mulţi translatori de limbă ucraineană. 

După un drum de aproape două zile, din Kiev, cu o escală la Cernăuţi, încă o mamă cu un copil a trecut prin vama românească având lacrimi în ochi. 

În urma sa a rămas prăpădul - împuşcături, bombardamente, moarte dar şi curajul celor rămaşi să lupte până la ultima suflare. 

A plecat pentru a-şi salva copilul spune tânăra mămică din Ucraina. "Nu mai există mâncare, magazinele sunt goale, iar oamenii sunt disperaţi şi pleacă", mai spune femeia cu lacrimi în ochi. 

 

 

   

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Vama Siret refugiati
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close