Antena 3 CNN Actualitate Mama lui Cătălin Voicu, afaceristă la 70 de ani. Firma femeii făcea afaceri cu statul

Mama lui Cătălin Voicu, afaceristă la 70 de ani. Firma femeii făcea afaceri cu statul

Mama lui Cătălin Voicu, afaceristă la 70 de ani. Firma femeii făcea afaceri cu statul
Sursa foto: voicu
26 Mar 2010   •   09:03

Mama lui Cătălin Voicu, afaceristă la 70 de ani. Zeci de milioane de euro au plecat de la stat către o firmă de reparaţii drumuri, la care mama senatorului PSD deţinea jumătate din părţile sociale. S-a întâmplat în perioada în care Voicu era angajatul Administraţiei Prezidenţiale, iar mai apoi deputat.

În 2004 Gherghina Voicu, mama lui Cătălin Voicu, a cumpărat 50% din părţile sociale ale firmei Gecor SRL din Călugăreni, judeţul Giurgiu. O firmă de familie dar cu un obiect de activitate extrem de atractiv: asfaltări şi construcţii.

La două zile după ce a devenit femeie de afaceri, la 67 de ani, firma Gecor SRL încheia deja un prim contract cu statul român. Înţelegerea care a primit acordul CNADNR prevedea amenajarea Centurii Bucureşti, între intersecţiile cu DN 3 şi cu A1 pentru un preţ de peste şapte miliarde de lei vechi.

Firma Gecor este un partener de afaceri cunoscut în tabara PSD.

În perioada în care la ministerul Transporturilor era Miron Mitrea, firma s-a ocupat de asfaltarea mai multor tronsoane din Autostrada Sorelui, DN 5 şi DN 5A. Totul pentru zece milioane de euro.

În ultimul an de guvernare PSD, în 2004, compania a parafat contracte cu statul în valoarea de aproape 2 milioane de euro. Bani primiţi pentru închiriere de utilaje.

Gecor nu a dus-o rău nici în timpul guvernării PNL. Firma a obţinut două contracte de 2,2 milioane lei de la Consiliul Judeţean Bacău. În acea perioadă Cătălin Voicu abia fusese ales deputat din partea PSD.

Gherghina Voicu a ieşit din afaceri în 2007, la 70 de ani. Şi-a vândut partea din firmă lui Gheorghe Cusă, cel de la care le cumpărase în 2004. În Călugăreni, Cusă este cunoscut ca fiind omul lui Cătălin Voicu.

Antena 3

×
Subiecte în articol: voicu mama femeie afaceri
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close