Antena 3 CNN Actualitate Mamele ar putea primi o indemnizaţie de 500 de lei dacă revin mai repede la muncă

Mamele ar putea primi o indemnizaţie de 500 de lei dacă revin mai repede la muncă

Mamele ar putea primi o indemnizaţie de 500 de lei dacă revin mai repede la muncă
Sursa foto: education.more4kids.info
26 Noi 2010   •   12:21

Mamele care se întorc la muncă înaintea împlinirii vârstei de doi ani a copilului ar putea primi o indemnizaţie de 500 de lei din partea Guvernului, a declarat ministrul Muncii Ioan Botiş, citat de Mediafax. Această variantă va fi supusă dezbaterii în interiorul coaliţiei.

De indemnizaţia de 500 de lei vor beneficia femeile care se întorc la muncă în orice moment înaintea împlinirii perioadei de concediu pentru creşterea copilului, a explicat Ioan Botiş.

Ministrul a mai precizat că vor fi analizate, în cadrul coaliţiei, şi propunerile de reducere a perioadei de 24 de luni de concediu pentru creşterea copilului.

Ioan Botiş a spus că aceste propuneri ale Ministerului Muncii cu privire la modificările în domeniul social, vor fi discutate şi prezentate luni.

Pe 22 noiembrie, reprezentanţii ministerului Muncii spuneau că este analizată posibilitatea modificării regulilor de acordare a indemnizaţiei pentru mame şi creşterea de la 100 la 400 de lei a indemnizaţiei pentru stimularea întoarcerii la muncă.

Ioan Botiş a spus atunci că va fi redusă perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi redusă de la 24 de luni, fiind lulate în calcul variantele ca aceasta să fie de 12, 14 sau 18 luni.

De asemenea, ministrul preciza că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu, însă decizia finală îi aparţine ministerului de Finanţe.

Mamele care revin la serviciu mai devreme de doi ani primesc în prezent un stimulent de 100 de lei la salariu. Pe 25 iunie, Curtea Consituţională a validat reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului cu 15%, care nu va putea, însă, să scadă mai jos de 600 de lei.

 

×
Subiecte în articol: mame Ministrul Muncii Ioan Botis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close