Antena 3 CNN Actualitate "Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră". Ea este mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă, care a murit la spital

"Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră". Ea este mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă, care a murit la spital

Mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă în luna a treia, care a murit la spital, a lăsat în urma ei trei copilași.

"Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră". Ea este mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă, care a murit la spital
Sursa foto: Facebook I Alexandra Ivanov
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   16:13

Mămica de 25 de ani, din Botoșani, gravidă în luna a treia, care a murit la spital, a lăsat în urma ei trei copilași.

Din păcate aceștia vor crește fără mamă după ce Alexandra a murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”. Cadrele medicale spun că a avut un avort spontan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Familia însă acuză medicii de nepăsare.

"Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră. În loc să se ocupe de pacienți preferă să doarmă și să le zică să aștepte până mâine când vine medicul lor”, este mesajul fratelui Alexandrei.

Citește și: "Doamne, tot ce îmi doresc e să-mi facă anestezia că mor aici, nu mai pot". O tânără de 25 de ani, gravidă în luna a treia, a murit sub ochii medicilor, în Botoșani

Femeia se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină oprită din evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea din Botoșani.

"S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare.

Nu s-au impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Pe 18 august la ora 7:30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată la Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare, potrivit Botoșani News.

În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8:20 s-a declarat decesul pacientei prin stop cardiorespirator.

"Examenul necropsic va stabili cauza decesului”, a mai precizat Ioan Asaftei.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă.

"Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close