Antena 3 CNN Actualitate Manager de spital, proprietar de pompe funebre: Mă recomandă experienţa mea de business

Manager de spital, proprietar de pompe funebre: Mă recomandă experienţa mea de business

Noul manager al Spitalului Județean de Urgenţă din Piatra Neamţ, Marius Ghineț, proprietar al unei firme de pompe funebre, crede că experiența de business de 20 de ani l-a recomandat pentru a ocupa această funcție.

Manager de spital, proprietar de pompe funebre: Mă recomandă experienţa mea de business
Sursa foto: Hepta
17 Mai 2020   •   20:58

Numirea lui Marius Ghineţ la conducerea Spitalului de Urgenţă din Piatra Neamț a stârnit un val de reacţii pe reţelele de socializare. Un contestatar vehement este chiar preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

„Sunt absolut şocat cum într-o situaţie de criză pandemică PNL Neamţ a numit un patron al unei firme de pompe funebre, manager la spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Dintotdeauna am avut bănuiala că liberalii nemţeni vor să îngroape sistemul de sănătate dar nu mă aşteptam să găsească chiar pe cineva cu experienţă în domeniu”, a scris Arsene pe facebook.

Marius Ghineţ, noul manager al spitalului, spune că este economist și că are 20 de ani experință ca manager al propriilor firme.

„Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, deţin o societate de pompe funebre de vreo 15-20 de ani, când a fost înfiinţată această societate nu eram în politică, nu eram în administraţia publică, este o afacere de familie care va merge în continuare, nici nu cred că ar fi trebuit luată în calcul această treabă. Eu sunt economist de 11 ani, ca şi abilităţi mi-am manageriat propriile firme de 20 şi ceva de ani, am avut şi alte societăţi, niciuna nu a dat faliment. Firma de pompe funebre pe care o am nu are contract cu spitalul, este o firmă de pompe funebre cum sunt 11 în Piatra Neamţ”, a spus Ghineț.

El crede că tocmai experința l-a recomandat pentru această funcție.

„Din experienţa mea de business de 20 de ani, unii au considerat că sunt potrivit pentru a ajunge la conducerea acestui spital, vin cu o echipă puternică lâgă mine şi cu oameni cu foarte multă experienţă. Vom fi cel puţin 10 oameni care vom lua decizii împreună”, a declarat Marius Ghineț.

Spitalul din Piatra Neamţ este focar de coronavirus, la fel ca cele din Suceava şi Deva.

„Prima dată să evaluăm situaţia reală, de la faţa locului împreună cu colegii din spital, să îmbunătăţim măsurile pe care le-a luat fosta conducere, şi pacienţii sunt pe locul 1, noi suntem numiţi pentru a sta la dispoziţia pacienţilor şi a cadrelor medicale. Celor care contestă această numire le voi prezenta rezultatele în curând, oamenii nu înţeleg că nu mă contestă doar pe mine, contestă o întreagă echipă”, a mai precizat noul manager al Spitalului din Piatra Neamț.

Ministrul Sănătăţii este cel care a semnat numirea lui Marius Ghineţ în funcţia de manager al spitalului în data de 15 mai.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: manager spital
Parteneri
Horoscop 6 iunie 2023. Berbecii au idei geniale, Racii se adaptează
x close