Antena 3 CNN Actualitate Managerul demis în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța contestă decizia în instanță

Managerul demis în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța contestă decizia în instanță

Stela Halichidis contestă în instanță decizia prin care a fost demisă din funcția de manager al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, în urma incendiului din Secția ATI.

Managerul demis în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța contestă decizia în instanță
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    11 Noi 2021   •   17:43

Procesul îl are ca pârât pe Vergil Chiţac, primarul Constanţei.

Demiterea lui Halichidis a fost cerută de premierul Florin Cîţu primarului Vergil Chiţac în ziua producerii incendiului în Secţia ATI.

Managerul Spitalului de Boli Infecțiose din Constanța, Stela Halichidis, a acordat un interviu în exclusivitate, la News Hour with CNN, în care a povestit cum, timp ani de zile, a înaintat solicitări prin care cerea instalație de detecție, semnalizare și avertizarea incendiilor, precum și autorizație de securitate în caz de incendiu.

Stela Halichidis a izbucnit în lacrimi când a fost intrebată de reporterul Antena 3, Sabrina Preda, cum se simte știind că, în spitalul condus de aceasta, au murit șapte oameni în incendiul din secția ATI.

„Simt o enormă durere. Ca și cum toată muncă mea...mi-am distrus viață, carieră, tot, de-a lungul anilor, de când a început pandemia, să salvăm oamenii și parcă totul ar fi fost în zadar. Omenește nu cred că se putea face mai mult decât am făcut eu. M-am dedicat trup și suflet acestui țel. Acum s-a întâmplat această nenorocire dar, atrag atenția că se poate întâmplă oriunde, la orice spital din țară care are oxigen. 

Nu știu ce este de făcut dar trebuie ajutați managerii. Am vrut, în nenumărate rânduri, să îmi dau demisia, pentru că știam în ce m-am băgat, dar am vrut să conduc această minunată echipa medicală pe care o am, și am reușit până acum. În acest moment, asta s-a întâmplat. Îmi pare nespus de rău pentru că au murit oamenii. Restul se rezolvă, dar viețile oamenilor nu.", a spus managerul spitalului, plângând.

Stela Halichidis a prezentat dosarul cu solicitări trimise de-a lungul anilor către instituțiile abilitate prin care cerea montarea unei instalații de detecție, semnalizare și avertizarea incendiilor, dar și autorizație de securitate în caz de incendiu:

„Aviz de securitate la incendiu există pentru că spitalul este vechi și nu a necesitat autorizație de securitate la incendiu. Dar am întreprins toate măsurile necesare pentru a obține această autorizație, în nenumărate rânduri, și în actuală guvernare și în fosta guvernare. 

Am trecut pe lista de investiții necesitatea unei centrale de semnalizare la incendiu și autorizație la incendiu. Din 2019 am început cu solicitarea pentru că am simțit pericolul, odată cu începerea pandemiei, odată cu instalația de oxigen care s-a întins în tot spitalul.

Acest risc există în toate spitalele care au oxigen. Ne-am preocupat pentru instalația de oxigen să funcționeze în parametrii optimi. Am mentenanță la tot. Acest control care s-a întâmplat după Piatra Neamț, ne-a semnalat niște deficiențe pe care le-am remediat, și am transmis către ISU adresa în care am spus că s-au remediat toate, imediat după aceea. Și aici sunt solicitările cu notele de fundamentare prin care am cerut, ani la rând, o instalație de detecție de incendiu și obținerea autorizației de incendiu."

×
Subiecte în articol: Constanța incendiu manager demis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close