Antena 3 CNN Actualitate Managerul spitalului din Neamț nu știe cât de veche era instalația electrică: "Nu am această informație"

Managerul spitalului din Neamț nu știe cât de veche era instalația electrică: "Nu am această informație"

Lucian Micu, Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț a declarat că spitalul nu avea alarmă de incendiu și nici sistem de stingere a incendiilor. Acesta nu a știut să spună cât de veche era instalația electrică a spitalului: "Nu am această informație, când s-a făcut ultima reparație capitală"

Managerul spitalului din Neamț nu știe cât de veche era instalația electrică: "Nu am această informație"
Sursa foto: monitorulneamt.ro
de Mia Lungu    |    15 Noi 2020   •   11:30

"Vorbim de o infrastructură spitalicească veche. Urmau să intre în reabilitare mai multe corpuri de clădire ale spitalului. Etapele premergătoare birocratice sunt destul de multe.", a spus Lucian Micu, duminică, în direct la știrile Antena3.

Întrebat dacă spitalul avea sistem de stingere a incendiilor, prin instalație specifică montată în tavan, acesta a declarat:

"Toate construcțiile noi și modernizările care se fac în construcțiile vechi sunt prevăzute cu astfel de sisteme. Din păcate, cele două etaje din Spitalul Județean încă nu au intrat în modernizare. Ele urmează să intre și, cu această ocazie a modernizărilor, se vor amplasa și astfel de sisteme."

Acesta a mai precizat că spitalul nu avea nici alarmă de incendiu. Dar susține că problema nu a fost detectarea incendiului întrucât personalul medical era prezent și este instruit pentru situații de incendiu:
"S-a încercat intervenția cu mai multe stingătoare. Pe lângă stingatoarele de la ATI au fost aduse stingatoarele și de la celelalte secții. Însă intensitatea flăcărilor era mult prea mare pentru a face față cu aceste extinctoare."

Lucian Micu: La secția ATI erau două linii de gardă formate din 2 medici, 8 asistente și 4 îngrijitoare, pentru 16 pacienți

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close