Antena 3 CNN Actualitate Managerul spitalului din Piatra Neamț a demisionat: ”Funcția nu mai ajută la acest moment cu nimic”

Managerul spitalului din Piatra Neamț a demisionat: ”Funcția nu mai ajută la acest moment cu nimic”

Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, își anunță demisia: „Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica”. Decizia vine după ce 11 oameni și-au pierdut viața în incediul de la ATI.

Managerul spitalului din Piatra Neamț a demisionat: ”Funcția nu mai ajută la acest moment cu nimic”
Sursa foto: monitorulneamt.ro
de Andreea Cigolea    |    16 Noi 2020   •   16:01

”Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva. Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul”, transmite Lucian Micu.

Acesta adaugă că toate deciziile luate și acum și înainte de incendiu au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod „cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine”.

„Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea.
Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între
acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze - pacienții”, menționează managerul.

”Funcția de manager nu mai ajută la acest moment cu nimic”

În opinia acestuia, prezența sa în funcția de manager „nu mai ajută la acest moment cu nimic”: „A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!”.

Managerul precizează că își va depune demisia marți la prima oră.

Lucian Micu a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în urmă cu o lună și este al 8-lea director al spitalului numit în mai puțin de un an.

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an

Din luna octombrie 2019 și până în luna octombrie 2020, Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a avut în toată această perioadă opt manageri.

Managerii care au condus spitalul în ultimul an:

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu

19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu

17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu

3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae

9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci

17 mai – 20 mai – Marius Ghineț

21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea

Din 28 octombrie – Lucian Micu

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.

Lucian Micu, numit manager acum trei săptămâni a fost primar de Roman și s-a perindat pe la PSD și PNL

Micu a fost numit miercuri, 28 octombrie 2020, în fruntea spitalului, după ce fostul manager Silviu Verzea își dăduse demisia. Micu îi ia locul managerului Silviu Verzea, care a demisionat după ce presa a difuzat filmări şi poze în care se vede cum pacienţii erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, în aşteptarea testelor. 

Opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre

Micu a vrut să candideze și la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, însă candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, el figurând pe site-ul ANI cu o incompatibilitate de acum 8 ani și o interdicție pe 3 ani începând cu 3 august 2020. 

Numirea lui Micu în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în baza unei decizii din 28 octombrie a lui Arsene are loc după ce la conducerea unităţii spitaliceşti s-au perindat nu mai puţin de opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre. Toate aceste numiri au avut loc într-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: manager Piatra Neamț demisie
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close