Antena 3 CNN Actualitate Managerii spitalelor COVID din Brașov și Odorheiul Secuiesc au fost arestați pentru 30 de zile

Managerii spitalelor COVID din Brașov și Odorheiul Secuiesc au fost arestați pentru 30 de zile

Ionescu Ramona Delia, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov și Lukacs Antal, manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, au fost arestați în dosarul mitei din spitalele COVID. Cei doi ar fi primit sume de bani pentru atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție de materiale medicale pentru spitalele pe care le administrau.

Managerii spitalelor COVID din Brașov și Odorheiul Secuiesc au fost arestați pentru 30 de zile
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   16:00

În același dosar, tot pentru 30 de zile, a fost arestat și șeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov. În total, 7 dintre cele 12 persoane reţinute vineri în dosarul de corupţie, au fost arestate preventiv de magistrații Tribunalului Braşov, potrivit G4Media.

Cele şapte persoane arestate pentru 30 de zile sunt fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, Ramona Ionescu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii medicale, fost consilier judeţean (PNL) şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din cadrul acestui for, Andrei Kadaş, managerul Spitalului orăşenesc din Odorheiul Secuiesc, Lukacs Antal, şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, consilierul local de la Săcele Cristian Marius Popa, patronul firmei Chantel Sante din Braşov, Doru Dumitru Bertea, şi un funcţionar din cadrul Spitalului din Odorheiul Secuiesc, care are atribuţii în domeniul achiziţiilor, Balint Eniko.

12 persoane au fost reținute de DNA vineri, ca urmare a perchezițiilor efectuate joi în mai multe județe din țară

Suspecții sunt acuzați că favorizau anumite firme pentru a putea furniza echipamente necesare medicilor. Potrivit oamenilor legii, există suspiciuni de infracțiuni de corupție, săvârșite încă din decembrie 2019, până în prezent.

Corupţie privind achiziţiile pentru materiale COVID-19. Percheziţii în mai multe spitale

"În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.", au anunțat reprezentantii DNA joi.

×
Subiecte în articol: arestari luare de mita
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close