Antena 3 CNN Actualitate Managerul de la ”Sfânta Maria” îl contrazice pe ministrul Sănătății: Avem tot ce ne trebuie. Am depus plângere pentru abuz în serviciu cu consecințe extrem de grave!

Managerul de la ”Sfânta Maria” îl contrazice pe ministrul Sănătății: Avem tot ce ne trebuie. Am depus plângere pentru abuz în serviciu cu consecințe extrem de grave!

Managerul de la ”Sfânta Maria” îl contrazice pe ministrul Sănătății: Avem tot ce ne trebuie. Am depus plângere pentru abuz în serviciu cu consecințe extrem de grave!
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Noi 2016   •   16:43

Managerul Spitalului "Sfânta Maria", Narcis Copcă, a confirmat, într-o intervenție telefonică la 100 de minute, de la Antena 3, că a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru "abuz în serviciu cu consecințe extrem de grave”, în scandalul acreditării acestui centru.

”Regret că am ajuns în situația să depunem o plângere și, pe această cale, să apărăm demnitatea unui pacient decedat și să ferim sistemul de următoarele decese ale pacienților români care se află pe lista de așteptare pentru un transplant pulmonar”, a spus managerul Narcis Copcă.

Managerul a precizat, la Antena 3, că toate controalele trimise la spital de ministrul Voiculescu au scos la iveală că centrul este apt să ofere servicii de transplant pulmonar și că ”poate era mai bine și mai bărbătește să vină în această unitate sanitară” și să găsească împreună o soluție.

Ministrul Sănătăţii acuză un posibil conflict de interese şi spune că acreditarea de la Sfânta Maria s-a făcut sub presiune. Mai mult, Vlad Voiculescu spune că există indicii despre posibile infracţiuni de fals și uz de fals și că Agenția Națională de Integritate a fost deja informată. De asemenea, în urma neregulilor grave descoperite după controlul la 4 spitale din ţară, se vor verifica toate dosarele de transplant.

În plus, ministrul spune că nu există o evidenţă a transplaturilor făcute de-a lungul timpului.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: 100 de minute Vlad Voiculescu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close