Antena 3 CNN Actualitate Managerul Sălii Palatului: Îl voi da în judecată pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, pentru colomnie

Managerul Sălii Palatului: Îl voi da în judecată pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, pentru colomnie

Managerul Sălii Palatului: Îl voi da în judecată pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, pentru colomnie
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mai 2012   •   21:55

Managerul Sălii Palatului Lucian Iliescu a anunţat că îl va da luni în judecată pentru „calomnie“ pe actualul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, informează Agerpres. Anunţul a fost făcut sâmbătă, într-un comunicat, prin intermediul căruia Lucian Iliescu solicită premierului Victor Ponta să-l demită pe Mircea Diaconu din funcţia pe care o deţine.
   
„După ce m-a somat să-mi dau demisia din funcţia de manager al Sălii Palatului, ameninţându-mă cu represalii politice şi administrative dacă nu mă supun, Diaconu a recidivat: m-a calomniat fără nicio probă. Constatând dubla sa iresponsabilitate, o dată în calitate de ministru lipsit de orice spirit managerial care acuză fără probe, a doua oară în calitate de personaj politic lipsit de morală, îi cer premierului Victor Ponta să-l demită pe Mircea Diaconu“, se arată în comunicatul amintit.
   
Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a dispus efectuarea unui control privind activitatea de management desfăşurată la Sala Palatului, în vederea verificării posibilelor disfuncţionalităţi şi nereguli în funcţionarea instituţiei.
   
Potrivit unui comunicat remis de PNL, demersul vine în urma unor sesizări conform cărora, din calitatea de manager al Sălii Palatului, candidatul PDL la Primăria Sectorului 2, Lucian Iliescu, „se foloseşte de fondurile publice şi de imaginea instituţiei pe care o conduce în beneficiul campaniei electorale desfăşurate de acesta.“
    
„Având în vedere faptul că orice act cultural este o formă de manifestare a identităţii naţionale, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional consideră că orice formă de implicare a instituţiilor de cultură în activitatea politică este o pervertire a rolului acestora în societatea românească“, se mai arată în comunicatul PNL.
   
În replică, Lucian Iliescu a apreciat că acţiunea iniţiată de Mircea Diaconu este o epurare politică.


×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close