Managerul şi directorul medical de la Spitalul de Urgenţă din Slatina au fost demişi

30 Mai 2010   •   20:37
Managerul şi directorul medical de la Spitalul de Urgenţă din Slatina au fost demişi cseke atilla

Managerul şi directorul medical de la Spitalul de Urgenţă din Slatina au fost demişi. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a eliberat, duminică seară, din funcţie ca urmare a scandalului provocat de moartea băieţelului de 9 ani survenită după o fractură. Cei doi sunt acuzaţi că au raportat evenimentul abia după 3 zile. Conform legii, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat autorităţile despre decesul copilului şi condiţiile în care acesta s-a produs.

Potrivit unui comunicat de duminică seară al Ministerului Sănătaţii, decizia ministrului Cseke Attila a fost motivată de faptul că atât managerul unităţii medicale, cât şi directorul medical au încălcat prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 14/11.01.2010 privind aprobarea metodologiei de raportare a evenimentelor deosebite care implică actul medical în unităţile sanitare cu paturi aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii.
Conform acestei prevederi legale, conducerea spitalului era obligată să anunţe imediat autorităţile despre decesul băiatului de nouă ani şi condiţiile în care acesta s-a produs, însă evenimentul a fost anunţat după trei zile de la producere şi numai după ce presa a semnalat cazul.
Duminică la prânz, Ministrul Sănătăţii a declarat că este indignat de acest caz, atenţionând că vinovaţii trebuie să plătească mai ales dacă au dovedit lipsă de responsabilitate.
"Sunt indignat. Nu am pregătire medicală, dar nu cred că este normal ca, în anul 2010, într-o ţară civilizată, un copil sau tânăr să moară din cauza unei fracturi. După cazul din Oradea, când un tânăr în vârstă de 17 ani a decedat tot din cauza unei fracturi, acum este a doua situaţie cu care ne confruntăm în mai puţin de patru luni. Nu aceasta este valoarea sistemului sanitar românesc", a susţinut ministrul Sănătăţii.

Antena3.roParteneri
x close