Antena 3 CNN Actualitate "Mi s-a făcut rău" | Mâncare cu viermi la Școala de Poliție din Cluj-Napoca | Poliţia Română a deschis o anchetă

"Mi s-a făcut rău" | Mâncare cu viermi la Școala de Poliție din Cluj-Napoca | Poliţia Română a deschis o anchetă

Un nou scandal cu mâncare alterată la Școala de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, acolo unde elevii au reclamat că au găsit viermi în preparate.

"Mi s-a făcut rău" | Mâncare cu viermi la Școala de Poliție din Cluj-Napoca | Poliţia Română a deschis o anchetă
Sursa foto: GettyImages | TikTok I adrianelicopterdelupta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   18:21

Conducerea Poliţiei Române a dispus, joi, un control la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca, după ce elevii au reclamat că au găsit viermi în mâncare.

Potrivit www.stiridecluj.ro, elevii de la Şcoala de Poliţie ”Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au găsit viermi în mâncarea servită joi.

La masa de prânz s-au servit ciorbă şi paste, în ambele feluri de mâncare fiind găsiţi viermi.

”S-au găsit viermi în ciorbă și în paste, astăzi la prânz. Nu a reclamat nimeni nimic pentru că nu e prima dată când se găsesc viermi. O dată, o colegă a făcut poze și cei de la bucătărie i-au cerut să șteargă poza și să arunce mâncarea la gunoi”, a semnalat o sursă din cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. 

Potrivit elevilor, mâncarea nu are niciun gust , iar dimineaţa primesc crenvurști în care sunt zgârciuri și oase tari.

Conducerea Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca a respins acuzațiile lansate de elevi, spunând că se respectă condițiile de igienă și că toată lumea care vine din afară și mănâncă la cantina școlii a apreciat calitatea mâncării.

O situație similară s-a înregistrat la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București, în 16 noiembrie. Elevii au primit mâncare cu viermi de la cantină.

Peste 60 de studenți de la Academia de Poliţie au ajuns de urgenţă la Spitalul Balş, după ce au mâncat la cantina instituţiei

Peste 60 de studenți de la Academia de Poliție au ajuns marți, 14 noiembrie 2023, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, acuzând stări de vomă și dureri abdominale. Incriminată ar fi mâncarea pe care au primit-o la cele două mese, de prânz și de seară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În data de 14.11.2023, începând cu ora 20.30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți", transmitea atunci  Academia de Poliţie. 

Academia de Poliție, închisă din cauza condițiilor insalubre și după valul de toxiinfecții alimentare.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București a fost închisă până la finalul anului, după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară. Studenții vor fi trimiși acasă până după sărbătorile de iarnă, anunță Sindicatul Europol.

”După 10 zile în care am arătat condițiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia de a trimite studenții acasă, cel puțin până după sărbătorile de iarnă.

Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar și a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condițiile în care studenții și angajații instituției de învățământ își desfășoară activitățile.

Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecție alimentară.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close