Antena 3 CNN Actualitate Mâncare expirată la Târgul de Crăciun din Constanţa. Preşedintele ANPC: "Este de fapt un bâlci"

Mâncare expirată la Târgul de Crăciun din Constanţa. Preşedintele ANPC: "Este de fapt un bâlci"

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au descins la Târgul de Crăciun din Constanţa! Au închis pentru nereguli patru firme si au aplicat mai multe amenzi pentru nerespectarea regulilor de igienă.

Mâncare expirată la Târgul de Crăciun din Constanţa. Preşedintele ANPC: "Este de fapt un bâlci"
Sursa foto: ANPC
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2022   •   10:31

Printre problemele depistate se numără - produse expirate, dar si folosirea unor ustensile necorespunzătoare. În total, au fost verificaţi 13 operatori economici. Amenzile aplicate au fost în valoare de 21.000 de lei.

"Nu există apă, cu toate că este obligatorie în momentul în care serveşti produse alimentare. Condiţiile în care sunt depozitate alimentele, aproape direct pe trotuar, de asemenea, sunt neconforme. Jucăriile şi jocurile, tiribombele, şi toate cele de gen, lasă de dorit şi nu numai ca aspect, ci şi ca funcţionalitate.

Din păcate, jocurile alese nu sunt cele care să poată oferi, în afară de câteva beculeţe, şi siguranţă. Alimentele gestionate sunt unele cu grad ridicat de periculozitate pentru că carnea de porc, ţinută în condiţii improprii, poate reprezenta un real pericol.

Toate acestea, puse cap la cap, m-au făcut să fac asocierea dintre ceea ce se doreşte târg şi ceea ce este de fapt un bâlci", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close