Antena 3 CNN Actualitate Mâncarea BIO nu înseamnă fără aditivi. Vezi care produse au probleme

Mâncarea BIO nu înseamnă fără aditivi. Vezi care produse au probleme

Mâncarea BIO nu înseamnă fără aditivi. Vezi care produse au probleme
Sursa foto: Foto: travellerinromania.com
de N.B.    |    10 Noi 2011   •   20:10

Mâncăm produse pline de chimicale cu etichete de alimente tradiţionale. După ce au văzut că tot ce e tradiţional sau ţărănesc se vinde cât ai zice BIO, comercianţii au ascuns sub această denumire alimente care n-au nicio legătură cu reţetele bunicii. Se bazează pe naivitatea cumpărătorilor şi le vând la preţuri piperate.

Tradiţional înseamnă fără aditivi, acest lucru nu se aplică, însă, pentru români. 97% din marfa verificată în toată ţara de inspectorii ANPC nu este tradiţională, deşi are o astfel de etichetă.

Comercianţii se laudă cu zacusca, muşchiul de porc sau cârnăciorii preparaţi după reţete sănătoase, adică ţărăneşti, dar sub ambalaj se ascund produse mai degrabă inspirate din tabloul lui Mendeleev. Fasolea tradiţională, spre exemplu, e produsă în China şi are tot soiul de chimicale. Cozonacul, pizza, parizerul de casă sunt şi ele pe lista produselor cu probleme.

Puţini sunt însă cumpărătorii care se uită şi la compoziţie. Se bazează pe etichete şi scot mulţi bani din buzunar, crezând că alimentele sunt cu adevărat tradiţionale.

Inspectorii de la protecţia consumatorului au aplicat amenzi usturătoare şi au retras de la vânzare aproape 30 de mii de kilograme de produse tradiţionale doar pe etichetă.

ANPC a mai descoperit că în vreme ce la raft falsele produse tradiţionale se vând cu preţuri uriaşe, la intrarea în magazin au preţuri mai mult decât rezonabile.

 

×
Subiecte în articol: aditivi România pret mancare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close