Mâncăruri şi tradiţii din aproape 40 de ţări, la Bazarul internaţional de Crăciun din Capitală

de A.M.P    |    08 Dec 2014   •   10:08

Zeci de ambasadori sau soţii ai reprezentanţilor statelor prezente la Bucureşti au adus tot ce-i mai bun în ţara lor la Bazarul de Crăciun. Mâncare sau obiecte tradiţionale din aproape 40 de ţări au fost vândute cu scopul de a ajuta mai multe cazuri sociale.

Bucureştiul organizează celebrul bazar de Crăciun. Asociaţia Internaţională a Femeilor aduce cea de-a 22 a ediţie a târgului în care, ambasadorii, soţiile acestora sau reprezentanţii misiunilor diplomatice prezintă în România bunătăţile culinare ale ţărilor lor.

Reprezentanţii ţărilor arabe şi a celor asiatice au încercat să impresioneze prin arta culinară. Europenii, cu dansuri sau portul tradiţional. Olandezii, de exemplu, nu puteau uita lalele sau saboţii de lemn.

De la un asemenea eveniment nu puteau lipsi celebrele gogoşi sau prăjiturele de peste Ocean. Însuşi însărcinatul cu afaceri al  Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a avut grijă de asta. L-a ajutat şi soţia, cunoscută pentru acţiunile umanitare derulate în ţara noastră.

De la un asemenea eveniment caritabil nu putea lipsi Fundaţia Mereu Aproape. Pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi, standul a fost plin cu ornamente de Crăciun lucrate manual, dar şi cu obiecte semnate de vedetele Antena1.

Toate fondurile strânse în urma bazarului vor fi folosite pentru ajutorarea copiilor bolnavi şi pentru rezolvarea unor cazuri sociale.

Parteneri
x close