Antena 3 CNN Actualitate Mandate europene de arestare pentru mai mulţi români acuzaţi de proxenetism, viol şi înşelăciune

Mandate europene de arestare pentru mai mulţi români acuzaţi de proxenetism, viol şi înşelăciune

Mandate europene de arestare pentru mai mulţi români acuzaţi de proxenetism, viol şi înşelăciune
Sursa foto: Romani urmariti international si prinsi de politie
12 Mai 2010   •   14:43

Cinci persoane urmărite naţional şi internaţional pentru proxenetism, viol, violare de domiciliu, ameninţare, distrugere şi înşelăciune au fost depistate de poliţiştii din trei judeţe ale ţării, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis către Antena3.ro.
La începutul acestei săptămâni, poliţiştii Postului de Poliţie Văleni şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ - Compartimentului ?Urmăriri? i-au depistat, în comuna Văleni, pe G. RĂZVAN, de 23 de ani şi P. GEANINA, de 27 de ani, ambii din Neamţ, urmăriţi internaţional.

Pe numele acestora, autorităţile italiene au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. La data de 10 mai 2010, ei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, iar instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Marţi, 11 mai, cei în cauză au fost încarceraţi în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, până la îndeplinirea formalităţilor de predare către statul solicitant.


Tot marţi, poliţiştii de investigaţii criminale din Neamţ l-au depistat pe T. DĂNUŢ, de 33 de ani, din comuna Boteşti, Judeţul Neamţ, urmărit internaţional şi care se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Bărbatul a fost încarcerat, în cursul zilei de ieri, în Penitenciarul Rahova.

De asemenea, pe raza comunei Adunaţi, Judeţul Prahova, poliţiştii l-au depistat pe B. MIHAI, în vârstă de 36 de ani, originar din localitatea respectivă. Pe numele lui, Judecătoria Câmpina a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de trei ani şi trei luni pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, ameninţare şi distrugere. Inculpatul a fost reţinut şi condus la sediul poliţiei, şi a fost închis ulterior în Penitenciarul Mărgineni, pentru a-şi executa pedeapsa.

Tot pe 11 mai, poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Timişoara, l-au depistat şi reţinut pe N. S. SAMIR, de 32 de ani, originar din Timişoara, căutat de autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar pe numele lui Parchetul de lângă Curtea de Apel Timişoara a emis mandat de aducere. În aceeaşi zi, bărbatul a fost predat poliţiştilor din cadrul Serviciul Investigaţii Criminale -Compartimentul Urmăriri pentru desfăşurarea procedurilor legale. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 5 zile şi urmează să se întomcească formalităţile necesare pentru extrădarea acestuia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: viol inselaciune proxenetism România Germania
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close