Antena 3 CNN Actualitate Maneliştii, trecuţi cu vederea de noul Cod Fiscal

Maneliştii, trecuţi cu vederea de noul Cod Fiscal

Maneliştii, trecuţi cu vederea de noul Cod Fiscal
05 Aug 2010   •   20:51

Noul Cod Fiscal ia bani de la toată lumea, dar nu şi de la maneliştii care câştigă ?fără număr? la evenimentele unde sunt invitaţi. Banii lipiţi de frunte sau îndesaţi în pumn nu-i declară nimeni. Deci nu-i impozitează nimeni. Iar fiscul nu pare interesat să facă vreun control unde cântă maneliştii.

Codul Fiscal nu are, deocamdată, nicio reglementare care să afecteze câştigurile cântăreţilor de manele. Astfel că toţi scapă de impozite pe sumele pe care le câştigă la nunţi, botezuri sau petreceri. Cântăreţii de manele însă se jură cu mâna pe inimă că sunt buni cetăţeni şi că plătesc contribuţiile la stat.

Tarifele maneliştilor de la nunţi, botezuri sau petreceri nu sunt deloc de neglijat. La o singură cântare, Florin Salam câştigă în jur de 10.000 de euro. Adrian Minune, un alt fenomen al manelelor, cere 7.000 de euro, iar Sorinel Copilul de Aur câştigă în trei ore peste 7.000 de euro.

De ani de zile, maneliştii prosperă, iar Fiscul nu se interesează de averile lor. Bacşişurile pe care le primesc maneliştii se regăsesc apoi în maşini scumpe, haine de firmă şi bijuterii din aur de zeci de carate.

Nu la fel de bine le este actorilor sau compozitorilor. Pentru ei, noul cod fiscal a însemnat diminuări ale veniturilor.

 

Observator

×
Subiecte în articol: cod fiscal manelişti venituri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close