Antena 3 CNN Actualitate Manifestaţii împotriva taxei auto. Protestatarii au blocat accesul către vămile Borş şi Nădlac

Manifestaţii împotriva taxei auto. Protestatarii au blocat accesul către vămile Borş şi Nădlac

Manifestaţii împotriva taxei auto. Protestatarii au blocat accesul către vămile Borş şi Nădlac
13 Dec 2008   •   12:41

Accesul spre două vămi din Vestul ţării este blocat de sute de şoferi care protestează faţă de triplarea taxei auto. La Oradea, circulaţia este întreruptă pe Drumul Naţional 1, spre Vama Borş, iar în Arad ambele drumuri de legătură dintre oraş şi punctul de frontieră Nădlac sunt blocate. La Cluj, soferii potrestatari au ameninţat şi ei ca vor ocupa DN1. Situaţii similare s-au înregistrat sâmbătă şi în alte oraşe din ţară. La Timişoara, traficul a fost afectat câteva ore, din cauza mitingului, pentru că protestatarii au blocat o arteră importantă din oraş. La Bistriţa Năsăud, Deva sau Sibiu oamenii cer anularea taxei sau măcar reducerea ei.
Peste 600 de şoferi bihoreni au blocat cu maşinile lor ieşirea din Oradea spre Vama Borş pe toate cele patru benzi de circulaţie. Sâmbătă, la ora prânzului, protestatarii au blocat şi şoseaua de centură a oraşului, tot traficul din zonă fiind complet blocat.
Prefectul judeţului Bihor, Mircea Ghiţea, care a venit la faţa locului, a contribuit la amplificarea protestelor, numindu-i pe manifestanţi "turmă". El s-a deplasat apoi, împreună cu şase protestatari, la sediul Prefecturii, pentru a transmite un memoriu Guvernului. Şoferii orădeni sunt hotărâţi să nu deblocheze şoseaua până când Guvernul nu va semna o Ordonanţă de Urgenţă, prin care să anuleze majorarea taxei auto.
Reprezentanţii poliţiei au început să fotografieze maşinile protestatarilor, şi i-a ameninţat pe aceştia că le vor fi întocmite dosare penale, dacă nu vor debloca cel puţin două benzi de circulaţie pe fiecare sens.
Proteste faţă de triplarea taxei auto şi la Bucureşti, unde aproximativ 200 de şoferi s-au adunat în faţa sediului Guvernului. Centrul a fost blocat câteva ore de şoferii nemulţumiţi. Ei au avertizat că vor continua acţiunile de protest, dacă Guvernul nu elimină taxa. O delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit chiar cu primarul Sorin Oprescu, pentru a obţine autorizaţia de organizare a unui nou miting în Capitală, săptămâna viitoare. Dacă va fi aprobat de Primărie, marşul ar urma să se desfăşoare marţi, între orele 14.00 şi 18.00, pe traseul Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Constituţiei. Cererea protestatarilor va fi analizată la începutul săptămânii, de o comisie a Primăriei Capitalei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taxa auto
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close