Antena 3 CNN Actualitate Manipulări grosolane, înaintea mitingului diasporei. Cine este în spatele campaniei de isterizare

Manipulări grosolane, înaintea mitingului diasporei. Cine este în spatele campaniei de isterizare

Manipulări grosolane, înaintea mitingului diasporei. Cine este în spatele campaniei de isterizare
09 Aug 2018   •   21:34

Sute, mii de postări sunt distribuite masiv pe rețelele de socializare, înaintea protestului diasporei. Printre acestea se numără și sute de mii de distribuiri și vizualizări ale unor imagini scoase din context. Fake news masiv, manipulare, isterie. Acestea sunt coordonatele pe care se discută înainte de mitingul diasporei.

”Susținem orice demers legal al românilor. Susținem ca orice român să își poată să își exprime legal nemulțumirile. E o demență. Oamenii disperați, preocupați de ascunderea propriei ticăloșii se folosesc în propriul lor interes de oameni care au intenții corecte. Internetul este asaltat cu milioane de mesaje false. S-a văzut asta și în campania electorală din SUA. Fake news se numesc, încearcă să inducă teamă, un gen de manipulare consemnat în analizele făcute cu privire la aceste campanii. Cine sunt cei care folosesc în România posturile de televiziune, rețelele de socializare, pentru a isteriza România? Vom afla în această seară” a spus Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei”.

Printre aceste manipulări grosolane se numără imagini cu ”întăriri” ale Jandarmeriei, filmate dintr-o mașină, care acuză o mobilizare excesivă a instituției. Problema: în imagini se poate observa zăpadă în jurul șoselei. De când sunt aceste imagini? 

La fel, o imagine din China este folosită pentru a amplifica excesiv numărul celor care intră în țară pe la punctele de trecere a frontierei. Poza respectivă este din 2015 și nu este neapărat ceva ieșit din comun în țara de origine.

”De ce s-au tot mărit bugetele la Serviciile noastre? Ca să întreții fake news ai nevoie de o armată de conturi false, de trolli. Și asta este inadmisibil. Avem Serviciile, sunt bani publici, nu prezintă cum sunt cheltuiți acești bani. Să vină SRI și nu să dea doar un comunicat. Pe de altă parte, când ai bani așa, trebuie să găsești unii care să accepte să facă așa ceva. Mă uitam la imaginile cu mașinile, eu am crezut că e o parcare uriașă. La noi cozile sunt pe lungime, nu lățime, Doamne Sfinte. Acel domn este chiar membrul unui partid, așa scrie pe contul său. În general are 4 like-uri. La asta are 8.000 de share-uri. La comentarii nu am văzut unul să-i fie favorabil. Să poți să crezi că alții de pe internet sunt atât de înguști la minte...(...) Da e o campanie de manipulare masivă” a spus europarlamentarul Renate Weber.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close