Antena 3 Actualitate MApN anunţă că România va achiziţiona cinci noi avioane F-16A

MApN anunţă că România va achiziţiona cinci noi avioane F-16A

de S.T.    |    29 Noi 2019   •   08:32
MApN anunţă că România va achiziţiona cinci noi avioane F-16A
Sursa foto: Foto: pixabay.com

România va achiziţiona cinci noi avioane F-16 de la Guvernul Republici Portugheze, potrivit unui proiect de lege avizat, joi, de Guvern, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, „Guvernul României a avizat, în şedinţa de joi, proiectul de lege pentru continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în etapa de tranziţie iniţială a concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului 'Avion multirol al Forţelor Aeriene'”.

Propunerea legislativă va fi transmisă Parlamentului, cu solicitarea de a fi dezbătută şi adoptată în procedură de urgenţă.

„Conform documentului, Guvernul României va atribui Guvernului Republicii Portugheze contractul de achiziţie a cinci avioane F-16 A din excedent, a unui pachet de bunuri şi servicii care include şi modernizarea avioanelor F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române, elemente de suport logistic şi instruirea personalului tehnic ingineresc. De asemenea, vor fi atribuite Guvernului Statelor Unite ale Americii contracte de tip Letter of Offer and Acceptance - LOA specifice Programului Foreign Military Sales - FMS, pentru achiziţionarea pachetului de bunuri şi servicii complementar celui de mai sus. Atribuirea contractelor se va face cu respectarea prevederilor art. 22 lit. f) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2011, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012, cu modificările şi completările ulterioare. Semnatarul contractelor de atribuire va fi, din partea părţii române, Ministerul Apărării Naţionale”, se precizează în comunicatul MApN.

Oficialii MApN susţin că cele cinci aeronave vor avea aceeaşi configuraţie cu cele 12 aflate deja în dotarea Forţelor Aeriene Române, respectiv M.5.2R, iar pachetul de bunuri şi servicii include şi modernizarea tuturor avioanelor F -16 ale Armatei României la o configuraţie superioară, respectiv M.6.X.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close