Antena 3 CNN Actualitate MApN cere Parlamentului aprobarea pentru 54 de tancuri Abrams. Radu Tudor: "Trebuie să apăsăm pedala înzestrării militare până când nu va fi prea târziu pentru noi"

MApN cere Parlamentului aprobarea pentru 54 de tancuri Abrams. Radu Tudor: "Trebuie să apăsăm pedala înzestrării militare până când nu va fi prea târziu pentru noi"

Armata Română cumpără 54 de tancuri americane Abrams. Pe lânga tancuri, MApN vrea să achiziţioneze şi alte 12 vehicule militare derivate care se află în dotarea forţelor terestre ale SUA.

MApN cere Parlamentului aprobarea pentru 54 de tancuri Abrams. Radu Tudor: "Trebuie să apăsăm pedala înzestrării militare până când nu va fi prea târziu pentru noi"
Sursa foto: Hepta I Inquamphotos / Photographer: Ovidiu Micsik
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   12:33

Armata Română cumpără 54 de tancuri americane Abrams. Pe lânga tancuri, MApN vrea să achiziţioneze şi alte 12 vehicule militare derivate care se află în dotarea forţelor terestre ale SUA. Costul estimat de specialişti este de peste 100 de milioane de euro.

Ministerul apărării a cerut deja aprobarea Parlamentului României pentru tranzacţie.

Scrisoarea a fost trimisă legislativului la câteva zile după ce, Ministrul român al Apărării Naţionale s-a întors de la Washington.

"Semnalul achiziţiei de tancuri moderne pentru Armata Română ar însemna ieşirea dintr-o gravă problemă de înzestrare militară pe care, din păcate, o amânăm spre rezolvare de 25 de ani.

Citeşte şi: Armata Română a încheiat patru contracte pentru modernizări de aeronave, suite de război electronic şi sisteme optice

România, în ultimii şapte ani, a început nişte proiecte serioase de înzestrare.

Este singurul stat de pe flancul estic care deţine sisteme de rachete Patriot şi Himars.

În schimb, suntem deficitari, extrem de puternic, la înzestrarea forţelor terestre, aeriene, dar în special a forţelor navale", a declarat Radu Tudor, analist militar. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close