Antena 3 CNN Actualitate MApN: 600 de militari, puşi la dispoziţia DSP pentru combaterea pandemiei de COVID-19

MApN: 600 de militari, puşi la dispoziţia DSP pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Ministerul Apărării Naționale anunță că va pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Oublică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

MApN: 600 de militari, puşi la dispoziţia DSP pentru combaterea pandemiei de COVID-19
Sursa foto: Ministerul Apărarii Naționale, România/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    15 Dec 2020   •   23:10

"Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora'', precizează MApN pe contul oficial de Facebook al Ministerului Apărării Naționale.

 

×
Subiecte în articol: militari pandemie COVID-19
Parteneri
A murit unul din cei mai renumiți meteorologi români!
x close