Antena 3 CNN Actualitate Maramureş: Trafic rutier îngreunat de formarea poleiului pe majoritatea drumurilor din judeţ

Maramureş: Trafic rutier îngreunat de formarea poleiului pe majoritatea drumurilor din judeţ

Maramureş: Trafic rutier îngreunat de formarea poleiului pe majoritatea drumurilor din judeţ
06 Ian 2017   •   13:55

Traficul rutier pe toate drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar unele tronsoane de drum sunt afectate de formarea poleiului, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt la Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.

"Traficul rutier pe majoritatea drumurilor naţionale judeţene şi naţionale se desfăşoară în condiţii de iarnă, traficul este uşor îngreunat de formarea poleiului. Recomandăm participanţilor la trafic să fie precauţi, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să respecte distanţele între autovehicule pentru a evita situaţiile neplăcute. Transportatorii de marfă sunt sfătuiţi să nu pornească la drum fără a fi pregătiţi şi să se intereseze de starea drumurilor pe care urmează să le parcurgă. Reamintim că majoritatea drumurilor judeţene şi naţionale traversează zone alpine de peste 1.000 de metri, iar vremea se poate schimba la intervale scurte de timp", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, în ultimele ore lucrătorii Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş, care întreţine peste 800 kilometri de drum, au intervenit cu 46 de utilaje şi au fost răspândite peste 470 de tone de material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

Potrivit Poliţiei Rutiere Baia Mare, în ultimele 24 de ore nu au fost semnalate evenimente deosebite în trafic.

De asemenea, dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a precizat că traficul rutier prin punctele de frontieră spre Ungaria şi Ucraina din judeţele Satu Mare, Suceava şi Maramureş se desfăşoară în condiţii optime.

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close