Antena 3 CNN Actualitate Marcel Boloş, anunţ privind distribuirea voucherelor pentru persoanele vulnerabile

Marcel Boloş, anunţ privind distribuirea voucherelor pentru persoanele vulnerabile

Marcel Boloş (PNL), ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, a precizat când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile.

Marcel Boloş, anunţ privind distribuirea voucherelor pentru persoanele vulnerabile
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    23 Mai 2022   •   21:33

Amintim că, pe 9 mai, Guvernul a aprobat acordarea de tichete sociale mai multor categorii de persoane considerate vulnerabile. Astfel se vor acorda tichete sociale pe suport electronic din care vor putea fi achiziționate alimente și mese calde.

În acest context, Marcel Boloş (PNL), ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, a precizat când vor fi distribuite voucherele pentru persoanele vulnerabile. 

„Noi încercăm ca în luna iunie să fie distribuite marea majoritate a acestor vouchere şi ce rămâne în prima parte din iulie. Îi asigur beneficiari că îşi vor primi dreptul (până la finalul lunii iulie), în cel mai rău caz se întâmplă acest lucru”, a declarat Boloș luni după ședința de la Guvern. 

3 milioane persoane care vor beneficia de vouchere odată la două luni

Deşi volumul este mare, ministrul a spus că "asta nu ne scuteşte ca să nu ajungă voucherele în iunie şi iulie. Restul care va rămâne la sfârşit de iunie, ne mobilizăm, așa încât în prima parte a lunii iulie toată lumea să aibă aceste vouchere, dar şi banii”, a continuat Marcel Boloş care a explicat apoi că voucherele care se distribuie până pe 10 iunie se vor încărca în 2-3 zile.

Cum folosim voucherele pentru alimente 2022

Voucherele pentru alimente de bază ar urma să aibă o valoare de 50 de euro și să fie împărțite la fiecare două luni. Ar rezulta că fiecare persoană care va primi un astfel de voucher va beneficia de aproape 4,1 lei pe zi.

Printre beneficiari sunt: familii cu cel puțin doi copii sau monoparentale cu un venit mai mic de 600 lei/lună, pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 lei/lună, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități.

Elevii care primesc burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.

Ministrul Muncii, Marius Budăi: "Distribuirea voucherelor de 50 de euro se va face prin Poşta Română"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că distribuirea voucherelor sociale în valoare de 50 de euro, pentru persoanele vulnerabile, se va face prin Poşta Română, din luna iunie.

"Cred că vom fi în situaţia în care prima tură de vouchere se va finanţa de la bugetul de stat şi vom recupera ulterior banii.

(...). Pensionarii vor primi aceste sume aşa cum primesc şi pensiile, prin Poşta Română", a declarat ministrul Marius Budăi.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close