Antena 3 CNN Actualitate Cum se vor da tichetele de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici. Marcel Boloş, detalii din discuţiile cu Comisia Europeană

Cum se vor da tichetele de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici. Marcel Boloş, detalii din discuţiile cu Comisia Europeană

Potrivit măsurilor de sprijin prezentate de coaliţia de guvernare peste 2.3 milioane de români cu venituri mici ar trebui să beneficieze de tichete de 50 de euro pentru alimente de bază. Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a explicat cum se va realiza acest demers.

Cum se vor da tichetele de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici. Marcel Boloş, detalii din discuţiile cu Comisia Europeană
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2022   •   17:44

Incertitudine în privința tichetelor de 50 de euro pentru persoanele cu venituri mici. Guvernul a hotărât să amâne măsura voucherelor de 50 de euro pentru alimente pentru că mai este nevoie de un acord cu Uniunea Europeană pentru a se acorda acești bani.  

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a  explicat cum se va implementa această măsură şi ce plan de rezervă are statul român în cazul în care Comisia Europeană nu va agrea aceste tipuri de flexibilități.

"Stadiul discuțiilor cu Comisia Europeană pentru acest program nou operațional care va fi aprobat pentru România este destul de avansat.

Aşa cum s-a anunţat 50% pentru acestă variantă rămâne din bugetul de stat, 50% rămâne din fonduri europene aşa cum am precizat.

Avem sume disponibile din perioada de programare 2014-2020 pentru care suntem în stadiul de discuție cu Comisia Europeană în ceea ce privește flexibilizarea programelor operaționale şi a fondurilor.

Dacă, să zicem, Comisia Europeană nu va agrea aceste tipuri de flexibilități rămânem cu varianta care a fost prezentată în pachetul de măsuri economico sociale", a precizat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, la Antena 3. 

Marius Budăi, despre proiectul de lege care urmează să cuprindă măsuri de protecţie socială

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit miercuri despre măsurile de sprijin de care vor beneficia românii cu venituri mici, dar şi despre strategia națională privind drepturile pentru persoanele cu dizabilități.

"Guvernul a mai luat în luna ianuarie un pachet social pe care l-am implementat  şi venim şi cu acest pachet de măsuri şi, dacă va mai fi cazul vom veni şi cu  alt pachet de măsuri.

Noi suntem puşi aici să avem grijă de cetățenii români. Decizia finală va fi luată în coaliţia politică. Noi ne dorim cât mai repede.

Nu am fost la ultima şedinţă de Coaliţie politică, dar din câte ştiu eu, suntem cam pe forma finală. Este îndemâna noastră, a miniștrilor, atunci când primim dispoziție de la coaliţia politică, să implementăm acele măsuri într-un timp cât mai scurt", a declarat Marius Budăi.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close