Antena 3 CNN Actualitate Marcel Boloș, după decizia în dosarul Roșia Montană: Ar fi fost un mare regret să luăm 7 miliarde de la investiții, pentru că nu ne puteam atinge de pensii și salarii

Marcel Boloș, după decizia în dosarul Roșia Montană: Ar fi fost un mare regret să luăm 7 miliarde de la investiții, pentru că nu ne puteam atinge de pensii și salarii

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a comentat la Antena 3 CNN decizia luată de instanța internațională de arbitraj în dosarul în care canadienii de la Gabriel Resources au cerut țării noastre despăgubiri de aproape 7 miliarde de dolari, dar, în cele din urmă, au fost obligați să plătească țării noastre cheltuieli de judecată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2024   •   01:28

"Cele șapte miliarde care acum au fost salvate sunt banii pe care noi îi folosim pentru dezvoltare și pentru proiectele noastre de infrastructură.

Ar fi fost un mare regret (să fie plătiți drept despăgubiri, n.r.), fiindcă nu ne putem atinge de cheltuielile statului ce țin de asigurarea salariilor, a pensiilor și de tot ce are statul ca și cheltuieli de funcționare.

Deci, ar fi fost un mare regret ca acești bani să afecteze într-un anume fel proiectele de investiții ale României și să creeze și alte blocaje sau, mai rău decât atât, să aibă un impact asupra deficitului bugetar care să determine din partea Comisiei (Europene, n.r.) decizii ce țin de încadrarea în ținta de deficit bugetar pe care noi o avem de respectat la nivel european (...)

Avocații pe care i-a avut statul român au fost o parte, români și o altă parte, din străinătate. A fost o echipă mixtă. Este aceeași echipă (care reprezintă România în procesul cu Pfizer) și a care făcut o mare realizare pentru România.

Avem încredere în profesionalismul dumnealor și felul în care strategia de apărare a fost pusă la punct.

Avem 20 de zile în care trebuie să păstrăm confidențialitatea informațiilor, cele 20 de zile în care stabilim care părți din decizie rămân în regim confidențial și care părți se dau publicității.

Nu avem voie să comunicăm conținutul deciziei, dar după 20 de zile (decizia) se afișează și atunci vom avea și posibilitatea să comentăm strategia", a declarat Marcel Boloș la Antena 3 CNN.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close