Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară. În opinia sa, demiterea Guvernului Orban se impune dat fiind comportamentul și acțiunile guvernanților.

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură
05 Ian 2020   •   20:17

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură„În sesiunea următoare parlamentară PSD va depune o moțiune de cenzură. Categoric. Vom vedea termenele. Constituția îți oferă posibilitatea de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gândit la reforme, reforme în educație, în sănătate. Guvernul a adus această pârgie până la urmă constituțională în derizoriu. Domnul Orban va rămâne singurul premier care a încălcat și a declanșat un conflict constituțional”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, în emisiunea ”Subiectiv”.

De asemenea, Marcel Ciolacu afirmă că premierul Ludovic Orban trebuie demisioneze dacă judecătorii CCR vor ajunge la concluzia că Executivul a generat un conflict juridic de natură constituţională, prin angajarea răspunderii pe legea bugetului.

„În cazul în care CCR stabilișete că s-a generat un conflict juridicat, orice Guvern sau prim-ministru de bun-simț trebuie să își dea demisia, fără doar și poate. În momentul în care forțezi așa de mult legea și vii cu o asumare pe buget, eu sper că CCR ne va da nouă dreptate. Atunci categoric Guvernul va trebui să își dea demisia”, a mai precizat președintele interimar PSD Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, anunț oficial despre moțiunea de cenzură

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close