Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu va sesiza CCR și se va adresa Comisiei Europene dacă Avocatul Poporului va fi schimbat: ”Fac un atac frontal asupra statului de drept”

Marcel Ciolacu va sesiza CCR și se va adresa Comisiei Europene dacă Avocatul Poporului va fi schimbat: ”Fac un atac frontal asupra statului de drept”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că se va adresa Comisiei Europene și va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care coaliția de guvernare îl va revoca din funcție pe Avocatul Poporului, Renate Weber.

Marcel Ciolacu va sesiza CCR și se va adresa Comisiei Europene dacă Avocatul Poporului va fi schimbat: ”Fac un atac frontal asupra statului de drept”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    15 Iun 2021   •   23:42

"Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forța schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut și cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni și nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD și-a recâștigat credibilitatea în fața Comisiei Europene și vom continua aceste demersuri. Au schimbat și CNA-ul astăzi", a afirmat Marcel Ciolacu la România Tv.

Senatorii și deputații au respins astăzi, în sedință comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, Renate Weber.

Președintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a transmis că în urma respingerii rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea instituției.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu avocatul poporului
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close