Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre criza prețurilor la energie și gaze: ”Avem cadru legislativ să intervenim”

Marcel Ciolacu, despre criza prețurilor la energie și gaze: ”Avem cadru legislativ să intervenim”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că membrii partidului pe care îl conduce au pregătit un document cu măsuri pentru gestionarea crizei pe piața energetică din România și că trebuie aplicată legea concurenței.

Marcel Ciolacu, despre criza prețurilor la energie și gaze: ”Avem cadru legislativ să intervenim”
Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Ian 2022   •   15:50

Totodată, acesta solicită convocarea Consiliului Superior de Apărare al Țării în această situație.

„Am pregătit un document cu toate măsurile adoptate de statele europene în fața acestui val de scumpiri. Nu numai în România există această criză.

Cea mai simplă măsură este reducerea TVA-ului, atât la energie cât și la gaze. Insistăm că această măsură trebuie să vină de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie. Nu sunt afectați numai consumatorii casnici. Este afectată întreaga industrie. 

Statul român este acționar unic în vreo 12 companii energetice, sau acționar minoritar în vreo 7, cred că este prea mult. Am solicitat de urgență o convocare a CSAT. Avem cadru legislativ să intervenim. Avem legea 21/1996. PSD o să vină în ședința de coaliție cu o soluție.”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Legea 21/1996, sau legea concurenței, are drept scop protecția, menținerea și stimularea concurenței și a unui mediu concurențial normal, în vederea promovării intereselor consumatorilor.

Ideea TVA-ului 0 la energie și gaze a mai fost invocată de Marcel Ciolacu săptămâna aceasta. Președintele PNL ,Florin Cîțu, susține că afirmația are scop electoral.

„Este o postare electorală, alegerile sunt în 2024. Importante sunt soluțiile pentru români. Presupun că a discutat cu ministrul Finanțelor și că acest cost care va fi mare și reducerea TVA poate veni din altă parte. TVA 0 a mai încercat Dragnea și nu a putut fi implementat”, a spus Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu energie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close