Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, vizită pe şantierul Autostrăzii Transilvania: ”Ne respectăm promisiunile făcute”

Marcel Ciolacu, vizită pe şantierul Autostrăzii Transilvania: ”Ne respectăm promisiunile făcute”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații, după ce a vizitat șantierul autostrăzii Lugoj-Deva (A1)- Șantier Lot 2 Margina- Holdea.

de Roxana Mihăiescu    |    25 Mai 2024   •   12:47

Marcel Ciolacu a efectuat, sâmbătă, o vizită la autostrada Lugoj-Deva (A1)- Șantier Lot 2 Margina- Holdea, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Premierul a declarat că sunt în execuție 35 de loturi de drum expres și de autostradă.

”Mă bucur mult că da suntem aici, cred că era și normal, pentru că e și la domnul președinte al Camerei și la domnul ministru acasă această rușine și îl felicit pe domnul Grindeanu că s-a implicat și până la urmă s-a găsit o rezolvare. De fapt, de câte ori ne mai întâlneam la Guvern sau la Parlament, cred că întotdeauna se începea cu această problemă pe care o aveți aici. Sunt 35 de loturi în acest moment, domnule Grindeanu, mă laud și eu un pic cu munca dumneavoastră. 35 de loturi în execuție, în acest moment de drum expres și autostradă, respectiv 750 de kilometri.

Asta ținând cont că până acum, tot pe timpul domnului Grindeanu, s-au dat în circulație primii 1.000 de kilometri. Asta înseamnă stabilitate, stabilitate într-un minister, stabilitate într-un guvern, chiar dacă este de coaliție și mă bucur mult că s-a făcut o distincție foarte clară între Guvernul României și ce are de făcut Guvernul României, Parlamentul României și cursa electorală propriu-zisă. E pentru prima oară și sunt mândru de asta când se fac aceste distincții între instituțiile fundamentale ale statului român și cursa electorală propriu-zis. Mulțumesc”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, în timpul vizitei.

De asemenea, premierul a mai transmis că își va respecta promisiunile făcute.

”Calvarul șoferilor nevoiți să meargă în cozi interminabile va lua sfârșit! Iar toți românii vor putea circula - fără întrerupere - pe Autostrada A1, de la Nădlac până la Boița!

Ne respectăm promisiunile făcute! În mai puțin de 2 ani, am lansat lucrări de autostrăzi comparabile cu ceea ce s-a construit până acum în 30 de ani. Îi mulțumesc domnului Sorin Grindeanu pentru tot efortul depus”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, ulterior, pe pagina de Facebook, 

Am vizitat astăzi Șantierul Autostrăzii A1, singura parte nefinalizată încă din cauza celebrelor tuneluri pentru urși,...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Sâmbătă, 25 mai 2024

La finalul lucrărilor, autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin. În prezent se execută lucrări pe segmentele Holdea - Margina, Pitești Nord–Curtea de Argeș și Curtea de Argeș - Tigveni, în timp ce loturile Tigveni - Cornet și Cornet - Boița sunt în faza de proiectare.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close