Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre demiterea managerului spitalului din Botoșani: "Trebuie să existe măsuri și proceduri clare"

Marcel Ciolacu, despre demiterea managerului spitalului din Botoșani: "Trebuie să existe măsuri și proceduri clare"

Managerul Spitalului Județean de Urgență Botoșani, unde o tânără de 26 de ani, însărcinată, a murit pentru că nu a fost operată la timp, a fost demis de conducerea Consiliului Județean, care are în administrare unitatea medicală.

Marcel Ciolacu, despre demiterea managerului spitalului din Botoșani: "Trebuie să existe măsuri și proceduri clare"
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   12:16

Marcel Ciolacu cere măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

"Am văzut o asumare clară la Botoșani acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieți. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Județean. Însă dincolo de asta, trebuie să existe măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijență și nepăsare", spune Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: "Guvernul își asumă răspunderea pe reforma aparatului de stat și echilibrare fiscală. Îmi voi pune mandatul pe masă pentru reforme și dreptate socială" 

 În continuare se cere demisia medicului curant și a celui de gardă.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close