Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: ”Vom veni în faţa românilor şi le vom spune că am intrat în istorie pentru că am avut o absorbţie de fonduri mai mare decât cea alocată”

Marcel Ciolacu: ”Vom veni în faţa românilor şi le vom spune că am intrat în istorie pentru că am avut o absorbţie de fonduri mai mare decât cea alocată”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va înregistra, în perioada următoare, un grad de absorbţie a fondurilor europene mai mare decât cel alocat, astfel că țara noastră va intra în istorie.

Marcel Ciolacu: ”Vom veni în faţa românilor şi le vom spune că am intrat în istorie pentru că am avut o absorbţie de fonduri mai mare decât cea alocată”
Sursa foto: Captură video Facebook/Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Feb 2024   •   22:16

„Ultimul exerciţiu financiar european a fost închis cu absorbţie de 54%. Adrian (ministrul Adrian Câciu – n.r.) a închis ultimul exerciţiu financiar care nu a fost gândit cu cei 15%, nu a fost gândit să fie refazat, nu a avut nici PNRR, atunci nu erau atâtea exerciţii financiare suprapuse, Adrian a reuşit să închidă cu 94%. Pentru prima oară. Iar cu sumele transmise la Comisie şi neîncasate, pe care o să le încasăm într-o lună sau două, vom avea cel puţin 100%, pentru că anumite state nu o să încaseze şi să deconteze toţi banii şi sunt ferm convins că, prin martie, vom veni în faţa românilor şi le vom spune că am intrat în istorie, pentru că am avut o absorbţie mai mare decât cea alocată”, a susţinut liderul social-democraţilor, la Conferinţa organizaţiei judeţene PSD Tulcea, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a spus că actuala coaliţie guvernamentală „are un viitor şi din 2024”.

„Nu am nimic de reproşat niciunui coleg care face parte din Guvernul României din partea coaliţiei, din partea PNL. (…) Cred că această coaliţie are un viitor şi din 2024. Dar dacă tot ne-am asumat să intrăm la guvernare într-un moment dificil României, nu PSD, vrem să ştim tot adevărul şi vrem ca cei care au distrus această ţară să răspundă cu pensiile speciale de comisar, nu cu ipocrizia de a veni în Parlament şi de a spune că n-au fost scoase pensiile speciale sau să pornească ura iar printre români, fiindcă aşa au ajuns la putere”, a mai spus liderul PSD făcând referire la europarlamentarul Dacian Cioloş.

În Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD, preşedintele filialei Tulcea, Horia Teodorescu, a prezentat bilanţul activităţii desfăşurate inclusiv în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Este o diferenţă foarte mare între cum arată judeţul, care sunt investiţiile CJ, chiar pe teritoriul municipiului Tulcea, şi municipiul Tulcea şi investiţiile din oraş. A venit timpul nu pentru PSD, nu pentru noi, nu pentru funcţii, a venit timpul ca municipiul Tulcea să intre cu adevărat într-o eră a dezvoltării, astfel încât, împreună cu preşedintele CJ să fie o echipă completă care să ducă în sfârşit municipiul Tulcea într-o faţă europeană. Sunt ferm convins că Dragoş (Simion, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Tulcea – n.r.) va reuşi acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close