Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "Klaus Iohannis a făcut anunţul unui eşec. Orban şi Barna sunt gemenii eşecului"

Marcel Ciolacu: "Klaus Iohannis a făcut anunţul unui eşec. Orban şi Barna sunt gemenii eşecului"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că anunțul lui Klaus Iohannis de a amâna desemnarea unui premier este "anunțul unui eșec" iar președinții PNL și USR PLUS, Ludovic Orban și Dan Barna, ar fi "gemenii eșecului".

Marcel Ciolacu: "Klaus Iohannis a făcut anunţul unui eşec. Orban şi Barna sunt gemenii eşecului"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Dec 2020   •   22:45

"Președintele ne anunță acum că le mai dă timp să se mai gândească și să găsească o soluție. Alianța pe care o fac o să reprezinte 53% din noul Parlament, însemnând o majoritate foarte fragilă. Nu știu dacă România este pregătită pentru provocările din viitor ale anului 2021, care sunt cele mai mari provocări, să intre cu un guvern cu o asemenea fragilitate", a estimat spus Marcel Ciolacu, într-o emisiune la România TV.

Liderul PSD, formaţiune care a câştigat cel mai mare număr de mandate parlamentare în urma alegerilor din 6 decembrie, a mai spus că "gemenii eșecului, domnul Orban și domnul Barna, vor să confiște acest vot al românilor și, prin niște aranjamente pe la Vila Lac 1, să vină cu anumite propuneri".

PNL, USRPLUS şi UDMR nu au reuşit să finalizeze, la sfârşitul săptămânii trecute, negocierile pentru o majoritate guvernamentală.

Drept consecinţă, PNL şi USRPLUS s-au dus, fiecare, cu propria propunere pentru funcţia de prim-ministru: Ludovic Orban, respectiv Dacian Cioloş.

UDMR ia în calcul să îşi desemneze, la rândul său, un candidat la şefia noului guvern în cazul unui nou eşec al negocierilor.

Iohannis, după eşecul formării coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR: Încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui prim-ministru

"Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează", a declarat preşedintele, luni seară, după consultările cu formaţiunile care au intrat în noul Parlament.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu esec Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close