Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, anunțul momentului! Cu cât vor fi majorate pensiile

Marcel Ciolacu, anunțul momentului! Cu cât vor fi majorate pensiile

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat marți seara, în exlcusivitate Antena 3, că pensiile românilor vor fi mărite cu rata inflaţiei.

Marcel Ciolacu, anunțul momentului! Cu cât vor fi majorate pensiile
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    23 Aug 2022   •   22:13

Invitat în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire de la Antena 3", Marcel Ciolacu a oferit asigurari, că pensiile românilor vor fi majorate.

"Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata infaţiei. Legea există, se va mări indicele de inflaţie. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim acest 1 septembrie şi să venim cu actul normativ în Guvern pe zona de energie şi din acel moment începem construcţia bugetară şi pe anul viitor şi vedem priorităţile care ne-au rămas pe anul acesta", a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate la Antena 3.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că liberalizarea prețurilor la energie s-a făcut în cel mai prost moment şi dacă nu se făcea plafonarea, acum aveam o inflaţie dublă.

"Partidul Social Democrat a hotărât intrarea la guvernare după 2 ani de guvernări de dreapta, când s-au întâmplat niște lucruri care au efecte acum. În afară de criza sanitară, o cunoaștem, știm cum a fost gestionată, acolo fiind, din punctul meu de vedere, cel mai grav dintre toate fiindcă s-au pierdut excesiv de multe vieți omenești gratuit din organizarea făcută de un ministru USR în principal. Și știm cu toții acest lucru. Am fost în toate topurile de mortalitate, nu neapărat de COVID (...) În acest moment noi am intrat la guvernare până acum și e pentru prima oară când pachetul economic a fost mai mare decât pachetul social.

Aproape 6% din PIB s-au întors pe programe în economie și pe programe sociale. Este o diferență evidentă în abordare în primul rând, decisă cu prim-ministrul României care n-a fost parte la acele guverne. Cea mai tragică a fost liberalizarea prețurilor la energie. Ea s-a făcut în cel mai prost moment care-și putea alege cineva să facă", a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit lui, tot ce au reușit prin acea liberalizare în acel moment a fost să reinventeze băieții deștepţi din energie. "Energia care s-a vândut anul trecut cu 300 de lei 400 acum se vinde cu 3000. (...)Suntem cu toții îngrijorați și trebuie să găsim soluțiile cele mai bune. Am venit cu prim-ministrul și am venit cu acea plafonare", a spus Marcel Ciolacu.

"Dacă n-am fi luat în martie decizia să venim cu plafonarea, în momentul acesta vorbeam de o inflație dublă. Cam astea erau efecte", a mai spus Marcel Ciolacu, marţi, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close