Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, după prezentarea bugetului alternativ: "Demontăm minciuna Guvernului. Le arătăm că se poate”

Marcel Ciolacu, după prezentarea bugetului alternativ: "Demontăm minciuna Guvernului. Le arătăm că se poate”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, miercuri, o propunere de buget alternativ construit de social democraţi. Prezentarea acestei alternative are ca scop demontarea minciunilor din actualul Guvern care a propus măsuri de austeritate, tăieri de pensii, salarii şi disponibilizări.

Marcel Ciolacu, după prezentarea bugetului alternativ: "Demontăm minciuna Guvernului. Le arătăm că se poate”
de Claudia Popovici    |    27 Ian 2021   •   18:56

Marcel Ciolacu a precizat că acest buget a fost creat în urma discuţiilor avute cu liderii de sindicat, discuţie care s-a încheiat cu o concluzie evidentă: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern. Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

El a motivat crearea bugetului suplimentar de PSD pentru ca cetăţenii să cunoască adevărul.

"Am fost întrebați care este rostul acestui (n.rBuget alternativ). De ce am depus atâta efort, dacă nu avem majoritate în Parlament pentru a trece un astfel de buget. Știu. Pare ciudat. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Opoziția prezintă un buget alternativ față de proiectul guvernului.

Dar cetățenii trebuie să cunoască adevărul! Să știe care este alternativa la austeritatea propusă de această guvernare! Oamenii nu ne-au votat doar să-i criticăm pe cei care conduc acum România. Oamenii ne-au votat să venim cu soluții. Iar noi punem astăzi în dezbatere publică soluții concrete pentru creșterea nivelului de trai al românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Invităm guvernul să ne plagieze bugetul"

"Invităm guvernul să ne plagieze bugetul. N-ar fi pentru prima oară când ne plagiază soluțiile. Dar e ok, dacă, astfel, oamenii au de câștigat. În același timp, prin prezentarea bugetului construit de PSD, demontăm minciuna Guvernului "Nu se poate". Le arătăm că se poate!

Dacă vrei și dacă ești interesat de viața oamenilor pe care îi conduci, nu doar de împărțirea funcțiilor și premierea pilelor și prietenilor care te-au susținut să ajungi unde ești.

În construcția bugetului nostru alternativ, am plecat de la câteva premise, care ne diferențiază total de viziunea actualei coaliții de guvernare! În primul rând, noi am făcut un buget pentru oameni, nu pentru clientelă.

Pentru viața românilor, pentru sănătatea lor și educația copiilor lor, pentru a crește nivelul de trai și pentru a ajuta firmele să treacă prin această criză”, a explicat Marcel Ciolacu.

El a subliniat că prioritatea zero rămâne și în acest an combaterea pandemiei și a crizei sanitare provocate de COVID-19.

"Este nevoie de vaccinare masivă, de testare masivă, de creșterea capacității de răspuns a sistemului medical. A doua țintă majoră este Relansarea economiei.

Și aici avem a doua mare deosebire față de Cîțu și ai lui: noi venim cu un buget de dezvoltare, nu cu un buget de înghețare. Trebuie să ieșim din cercul vicios al austerității, în care ne afundă Cîțu! Și aceasta este cea de-a treia mare deosebire! Trebuie să dezghețăm economia. Să redăm încrederea oamenilor și firmelor.

Calea corectă, cea a dezvoltării, este de a genera mai multe venituri la buget, prin programe și scheme de ajutor de stat pentru stimularea economiei, dar și prin creșterea puterii de cumpărare a românilor”, a mai spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Marcel Ciolacu: "Este incorect să crești taxe când încă nu le-ai colectat pe cele existente"

"Este incorect să crești taxe când încă nu le-ai colectat pe cele existente. Nu poți să pui presiune tot pe cei corecți, pe cei care plătesc! Nu în ultimul rând, trebuie să reducem deficitul bugetar uriaș pe care l-a făcut Cîțu în 2020.

Și aceasta este a cincea deosebire față de bugetul pe care se tot chinuie să-l construiască actuala putere", a mai spus Marcel Ciolacu.

Obiectivele principale ale bugetului construit de PSD pentru 2021 

1. Stoparea răspândirii virusului SARS-CoV- 2, vaccinarea populației și creșterea capacității sistemului de sănătate prin investiții în capitalul uman și infrastructura din domeniul medical.

2. Revenirea economică sustenabilă prin investiții masive din toate sursele de finanțare, prin consum crescut și prin stimularea exporturilor.

3. Bani mai mulți la buget. O mai bună administrare și colectare a taxelor și impozitelor existente. Prin stoparea furturilor și prin raționalizarea cheltuielilor nejustificate. Prin criterii de performanță în instituții publice și companiile de stat, nu prin tragerea la sorți a acestor funcții. Prin prioritizarea investițiilor. Prin digitalizarea marilor sisteme publice.

4. Stimularea muncii și creșterea veniturile angajaților cu salarii mici și medii – până la 6000 lei salariu brut lunar. Facilități pentru firmele care măresc substanțial veniturile angajaților.

Practic, continuarea măsurilor PSD pentru ieșirea din cercul vicios al salariilor mici și consolidarea clasei de mijloc. Plus, un Pachet de Stimuli pentru creșterea natalității. Pentru că este un must, nu un moft!

5. Siguranța locurilor de muncă. Propunem programe consistente de sprijin pentru Companii mari și IMM. Toate condiționate de menținerea și crearea de noi locuri de muncă.

6. Patriotism economic. Un program de relansare a producției – Fabricat în România. Propunem programe și măsuri pentru refacerea unor industrii competitive, nu vânzarea celor mai importanțe companii ale statului român, pe nimic, acum în pandemie”, a explicat Marcel Ciolacu.

Propunerea PSD de buget alternativ pentru anul 2021 poate fi citită integral AICI

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD buget alternativ
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close