Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre pensii: "Este prima dată în România când nu se indexează pensiile"

Marcel Ciolacu, despre pensii: "Este prima dată în România când nu se indexează pensiile"

Întrebat de Radu Tudor unde vrea PSD să facă diferenţa, dacă măine ar veni la putere şi se vor confrunta cu nevoi uriaşe în domeniul medical, cu împrumuturi pe bandă rulantă pe care trebuie să le facem ca să ieşim din criză, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a declarat în exclusivitate la Antena 3, că sunt aceleaşi probleme, dar în comparaţie cu coaliţia de guvernare, social democraţii chiar au soluţii pentru fiecare domeniu în parte, au programe, soluţii şi priorităţi. El consideră că ceea ce face actualul guvern este o crimă la adresa economiei şi reaminteşte că propunerea de buget alternativ propusă de PSD are sursele pentru acordarea celor 26% pentru majorarea pensiilor.

Marcel Ciolacu, despre pensii: "Este prima dată în România când nu se indexează pensiile"
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2021   •   21:19

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat că PSD va depune moțiune de cenzură în timpul acestei sesiuni parlamentare în încercarea de a răsturna actuala guvernare.

"Ne mint la televizor. Anul 2021, va fi anul investiţiilor. Măi Câțule, e 11 februarie, până se aprobă bugetul vine sfârşitul lunii februarie. Ca să declanşezi investiţii trebuie ultimul sat, ultima comună să aibă buget să ajungă în martie, aprilie, mai. Întâi se aprobă consiliile judeţene apoi consiliile locale, ca să declanşeze procedurile de investiţii noi. Noi despre investiții vom vorbi în lunile septembrie-octombrie după ce se fac caietele de sarcini", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu: "Este prima dată în România când nu se indexează pensiile"

"Şi vii şi pe carea cealaltă la puţina ofertă pe care o are România vii şi limitezi cererea prin înghţări depensii,tăieri de alocaţii, tot ce se întâmplă. Cum să spui, nu am prins mărire de 8 % în programul de guvernare, l-am prins în programul electroral. 

În programul de guvernare, la pagina 155 scrie foarte clar că pensiile vor fi indexate anual. Cum să nu indexezi pensiile cu rata de inflație? Tu dai noaptea atâtea ordonanţe. Când s-a întâmplat în România așa ceva, să dai atâtea ordonanțe să suspenzi legile", a mai spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu despre pensii: "Nu am prins mărire de 8 % în programul de guvernare, l-am prins în programul electroral" 

"Ei au venit cu capcana, dacă dăm majorările, moare România şi trebuie să tăiem de la elevi de la studenţi, învrăjbim bugetarii. În bugetul nostru alternativ avem sursele pentru acordarea celor 26% pentru majorarea pensiilor", a spus Marcel Ciolacu

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis, propus oficial de România ca Secretar General al NATO
x close