Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale - și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie"

Marcel Ciolacu: "Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale - și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie"

Marcel Ciolacu apreciază că măsurile anunțate de Guvernul Ciucă pentru protejarea românilor în fața efectelor crizei energetice sunt corecte, dar că este nevoie de mai mult.

Marcel Ciolacu: "Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale - și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie"
Sursa foto: Hepta
11 Ian 2022   •   18:22

"Mă bucur că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice.
Măsurile anunțate azi sunt corecte, dar e nevoie de mai mult. Sunt convins, însă, că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe! Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale - și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie", a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit liderului PSD, românii au nevoie de decizii curajoase, simple și rapide.

"Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției!

În momente excepționale, o guvernare poate proba prin măsuri excepționale că este preocupată cu adevărat de viața cetățenilor săi. Nu cu miniștri care se lamentează la televizor că o companie de stat din energie îi fură pe români, dar nici măcar nu schimbă conducerea firmei unde ministerul său este acționar. Nu rezolvăm criza nici cu strategii energetice pe hârtie, nici cu planuri mărețe privind schimbările climatice.

Ci cu decizii curajoase, simple și rapide care să protejeze în mod real nivelul de trai al românilor", a mai scris Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu reducere TVA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close