Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: ”Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie! Nu putem doar să ne plângem”

Marcel Ciolacu: ”Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie! Nu putem doar să ne plângem”

Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie, pentru că, în caz contrar, migrația forței de muncă va continua către alte zone, spune Marcel Ciolacu: „Trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forță de muncă”.

Marcel Ciolacu: ”Salariul minim trebuie majorat de la 1 ianuarie! Nu putem doar să ne plângem”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    06 Oct 2022   •   12:23

”Din punctul meu de vedere, ele trebuie majorate de la 1 ianuarie. Vedem ce se întâmplă și în celelalte state europene, este o bătălie pe forța de muncă. Trăim cu toții în Uniunea Europeană și există o migrație a forței de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie, migrația va continua către alte zone. Deci trebuie să intervenim, nu putem doar să ne plângem că nu avem forță de muncă sau să căutăm soluții nu neapărat adecvate pentru a menține forța de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar fi de acord cu o majorare a salariului minim, dar nu de la 1 ianuarie.

El mai afirmă că „este importantă hotărârea foarte clară” că vor crește și salariul minim pe economie, că vor crește și pensiile.

„Sunt ferm convins, după anumite discuții – și nu vă ascund faptul că, chiar dacă nu am avut acele celebre coaliții, asta nu a însemnat că împreună cu prim-ministrul și responsabilii din Ministerul de Finanțe noi nu am avut întâlniri și nu am discutat și despre execuția bugetară de anul acesta, discutăm și despre următoarea rectificare bugetară și de viitorul buget. În acest moment, este prima oară de la Revoluție când bugetul va fi făcut pe programe, cred că este o dezvoltare și a statului român dar și a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt nu am stabilit încă în coaliție, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru”, conchide liderul PSD, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close