Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu vorbeşte de "o scădere garantată a prețului la unele alimente de bază"

Marcel Ciolacu vorbeşte de "o scădere garantată a prețului la unele alimente de bază"

Premierul Marcel Ciolacu a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că a primit răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea privind schema de reducerea a prețurilor la alimentele de bază.

de Georgiana Adam    |    22 Iun 2023   •   12:44

"Asta înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile (...).

Aș vrea să încep cu o veste bună, am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducerea a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. 

Avem, astfel, toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ și aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine și pentru această abordare", a transmis, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că acest lucru "înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației și aici ne referim foarte clar la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete".

"Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. 

Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat", a precizat şeful Guvernului.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close