Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu la Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA: "Istoria să nu se repete"

Marcel Ciolacu la Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA: "Istoria să nu se repete"

Premierul şi-a început vizita oficială în SUA la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial.

de Roxana Mihăiescu    |    03 Dec 2023   •   20:23

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Delegaţia română are programate întâlniri la nivel înalt, inclusiv cu Anthony Blinkemn, Lloyd Austin și Antonio Guterre. 

Astăzi, prim-ministrul României a încheiat turul muzeului în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spaţiu de reculegere, unde a aprins o candelă, alături de membri ai delegaţiei sale oficiale.

Marcel Ciolacu a semnat apoi în cartea de onoare a Muzeului.

Citește și: Parlamentul, ședință solemnă la patru zile după Ziua Națională a României

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru s-au aflat alături de delegaţia română

Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield, care i-a menționat premierului că țara noastră este considerată un lider în ceea ce priveşte amintirea istoriei Holocaustului, notează Agerpres.

În această seară, Ciolacu va avea întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington - Virginia - Maryland.

Luni, 4 decembrie, şeful Executivului va participa la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington.

Evenimentul include 19 salve de tun şi onorul drapelului

 


 

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close